Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vadí mu nesprávní lidé, nemá chuť dělat v českém fotbale! Zákulisí jednání Nedvěda s FAČR

    Někteří to viděli už jako jasnou věc a fotbalová veřejnost se pomalu radovala. Pavel Nedvěd (51) ale práci u národního týmu pro někoho možná trochu nečekaně odmítl. Jako oficiální důvod uvedl, že si není jistý, zdali by dokázal českému fotbalu pomoci. Podle zdroje Expresu, který se pohybuje v českém fotbale a má k Nedvědovi blízko, je za tím ale něco jiného. Grande Paolovi prý totiž vadí někteří lidé ve vedení českého fotbalu a dokud se prostředí úplně nevyčistí, tak se mu vracet příliš nechce. „Český fotbal si zatím ho nezaslouží,“ tvrdí náš důvěryhodný informátor, podle kterého se „Méďa“ porozhlíží po zahraničním angažmá. Jaké štace dávají největší smysl?

    V posledních dnech se fotbalovým zákulisím nesly zprávy, že Pavel Nedvěd bude s největší pravděpodobností tento týden oznámen jako nový manažer národního týmu a pod sebou bude mít kouče Ivana Haška.

    Nedvěd, který byl dlouhé roky viceprezidentem turínského velkoklubu, ale ve středu nabídku odmítl. Den před jednáním Výkonného výboru FAČR. Jako oficiální důvod uvedl, že si není jistý, zdali by českému fotbalu byl schopen pomoci.

    „Musím konstatovat, že si té nabídky i jejích podmínek vážím a že jsem to velmi důkladně zvažoval. Stejně tak si vážím přístupu FAČR během jednání. Bohužel jsem se po zralém uvážení a mnoha konzultacích rozhodl, že ji nemohu přijmout. Po mnoha letech mimo republiku si nejsem jist, zda bych v této chvíli mohl českému fotbalu pomoci. A to tím spíše, že vzhledem k mým stále častým nezbytným pobytům v zahraničí nejsem ještě trvale v České republice,“ sdělil pro portál infotbal.cz Pavel Nedvěd.

    Podle důvěryhodného zdroje Expresu ale bylo vše trochu jinak. „Český fotbal si ho zatím nezaslouží. Je to správný kluk a frajer,“ řekl člověk, který má rozsáhlé kontakty v českém fotbale a popsal nám zákulisí jednání Nedvěda s FAČR.

    „Aby měl Pavel chuť dělat v českém fotbale, muselo by se leccos změnit. Muselo by to vypadat jinak. Všechno je o lidech. Správných lidech na správných místech,“ dodal náš spolehlivý informátor.

    Pavel Nedvěd je legendou Juventusu.

    Zdroj Expresu dále uvádí, že Nedvěd, který aktuálně nemá chuť dělat v českém fotbale, má na stole hned několik dalších velmi lukrativních nabídek. Zajímavé je, že po nedávném kontroverzním konci v milovaném Juventusu je o něj stále zájem i v Itálii.

    „Pavel zvažuje nabídku od Saudů, ale teď aktuálně, díky pozitivním změnám v Itálii, je opět ve hře angažmá v Evropě či konkrétně v Itálii, kterou má Pavel za srdcovku,“ tvrdí zdroj, podle kterého by Nedvědovi s comebackem mohl pomoci jeho dobrý kamarád a bývalý prezident Juventusu Andrea Agnelli.

    Pavel Nedvěd

    Pavel má několik nabídek, zvažuje jen zahraničí, říká jeho láska Dara

    Agnelli i Nedvěd společně s dalšími členy vedení Juventusu rezignovali předloni v listopadu kvůli podezření z falšování účetnictví. Část funkcionářů včetně Pavla Nedvěda byla zproštěna viny. Agnelli dostal původně šestnáctiměsíční trest, který byl loni v srpnu zkrácen na deset měsíců.

    To, že Pavel Nevěd jednoznačně preferuje zahraniční angažmá, Expresu potvrdila i partnerka bývalého skvělého fotbalisty Dara Rolins.

    „Pavel má několik pracovních nabídek, ale seriózní zvažuje jen ty zahraniční. V zásadě nikam nespěchá a nic ho netlačí,“ uvedla slovenská zpěvačka, která si aktuálně s Nedvědem užívá zasněžené hory v Itálii.

    Fotogalerie