Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    7 důvodů, proč Nedvěd a další slavní sportovci utekli z manželství

    Čeští sportovci (a nejen oni) po letech rádi mění manželku za mladší. Co je k tomu vede? Důvodů je hned několik. | foto: Koláž Expres.cz

    Skandál! Legendární fotbalista Pavel Nedvěd (46) prý odešel od manželky a randí s mladičkou parkurovou jezdkyní Lucií Anovčínovou (23). „Jak k tomu jeho žena Ivana přijde, chuděra?!“ lamentují samozvaní mravokárci a strážci „těch nejlepších“ pořádků. Funkcionář italského Juventusu Turín není první ani poslední sportovec (a muž), který po více než 20 letech odešel od své choti. Je to automaticky zlotřilec a neřád? Co hledal (a zjevně) našel u mladší ženy, podobně jako sportovci Jiří Šlégr, Tomáš Řepka, Lukáš Zelenka nebo Vladimír Růžička?

    1. Obdivuje a chválí

    Není pochyb o tom, že když člověk přijde z práce domů, tak ho po 20 letech manželství žádné oslavné ódy a salvy obdivu nečekají. Zatímco nový objev k vám vzhlíží, dívá se na vás jako na svatý obrázek a pravidelně vás ubezpečuje, že jste nejlepší. 

    Pokud máte navíc velmi dobré postavení, pohádkový plat, zlatou kartu, všichni vás žádají o podpis a máte všude dveře otevřené, nemusí se váš protějšek ani moc přemáhat. Svoje o tom ví, respektive věděla, i Vlaďka Erbová, která s Tomášem Řepkou zažila pohádkový život, i když poněkud kratší, než čekala. Dnes už mu nemůže přijít na jméno, podobně jako první manželka Renáta.

    2. Nekritizuje

    Navenek mohou manželství vypadat spokojeně, bez jediné chybičky, za zavřenými dveřmi se však může odehrávat bitva, za kterou by se nemuseli stydět ani legendární manželé Roseovi. Zdání často klame a co se zdá ideální, může být ve skutečnosti dost komplikované, složité a k nežití. Spolehlivým způsobem, jak vehnat manžela do náruče jiné, je soustavná kritika a stěžování.

    Ty pořád nejsi doma!

    Jak to, že už jsi doma?

    Ty mě neposloucháš... Nepustíš mě ke slovu.

    Chováš se divně... Jsem pro tebe vzduch... Vůbec na mě nebereš ohledy.

    Musíš si kupovat tu motorku?

    Jak to vypadáš? V čem to jdeš?

    Ohol se! Ostříhej se, máš to jako rousy.

    Jez víc zeleninu. Nekuř. To pivo bylo poslední.

    Mluv se mnou. Nemluv na mě! a mnohé další od nové přítelkyně asi neuslyšíte. Minimálně do svatby ne.

    3. Svěží vítr

    Jiří Šlégr s Lucií Královou

    V momentě, kdy doma zavládnou „papučky a domino“, mnozí muži balí kufry (anebo i bez nich) a odcházejí. Fakt, že se jejich vztah ocitnul na mrtvém bodě a je v zajetí stereotypu, sice je i jejich vina, oni sami to tak nevidí a rádi mizí za vidinou neotřelých zážitků a nových dobrodružství.

    4. Má svůj život a má ho ráda

    I když je jim lehce přes 20, dokázaly toho z mužského pohledu víc než jejich o generaci starší souputnice. Nikdo tu nechce poměřovat rodinné zásluhy manželek sportovců a fakt, že se obětovaly pro své vytížené muže.

    Právě to jim ve výsledku může setnout manželský vaz. Pánové tvorstva jsou fascinovaní tím, že jejich nový objev opanoval přehlídková mola, maluje nebo třeba skáče na koni, zatímco jejich manželky „jen vyzvedávají děti a chodí po krámech nebo ke kadeřníkovi“ a nemají vlastně nic, co by je naplňovalo a bavilo.

    5. Umí se (za)bavit

    Muži touží po zábavě. A když ji nenajdou doma, hledají ji venku. Není nic horšího než protějšek, který na vás oddaně čeká doma a pořád vás stalkuje s tím, kdy přijdete, aniž by měl vlastní přátele, zájmy a činnosti, které ho dělají šťastným bez ohledu na to, kdy přijdete z práce.

    Fungují i sdílené koníčky. Tím, že budete všechno odmítat, docílíte jen toho, že na kolo vyrazí s nějakou jinou...

    Obětovat se pro druhé (a pak mu to v hádkách vyčítat) je cesta do pekel.

    6. Má jiskru a neřeší vrásky

    Ani prsní implantáty z mořské vody, kterými se svého času na večírcích chlubila Kateřina Šlégrová, nezaručí partnerské štěstí. Můžete jít na tři plastiky týdně, mít napletené vlasy a umělé řasy jako mrkací panenka a i tak váš muž uteče k jiné.

    Ta totiž neřeší vrásky. A je jedno, že je to tím, že teprve přijdou.

    7. Blbě se neptá

    Umět se (ne)zeptat, to je k nezaplacení. Jestli něco muži (a sportovci zvlášť) nemusejí, jsou to zbytečné otázky. A právě manželství, kterým je víc než 10 či 20 let, jsou na otázky, často zbytečné a hloupé, často velmi bohatá. Přitom kdyby ženy víc sledovaly rozhovory se sportovci třeba po zápasech, zjistily by, že mají s odpovídáním často dost velké problémy a zbytečné otázky je znervózňují.

    Kdes byl?

    S kým jsi tam byl?

    Proč se vracíš tak dlouho?

    Posloucháš mě?

    Proč sis mě bral?

    Vlastně ani nevím...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:45 čtvrtek 5. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      143
    • Super
      89
    • Tvl
      73
    • Haha
      50
    • Cože
      39
    • Sladký
      39