Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pavel Nedvěd po konci v Juventusu: Laso od Tvrdíka ze Slavie! Dám mu jakoukoliv pozici, říká

    Jaroslav Tvrdík hodil laso Nedvědovi, který skončil v Juventusu. | foto: Profimedia.cz

    Tohle by byla pro český fotbal pořádná bomba! Pavel Nedvěd (50), jeden z nejlepších fotbalistů naší historie a držitel Zlatého míče, dostal po konci v managementu italského Juventusu nabídku od šéfa pražské Slavie Jaroslava Tvrdíka (54). Bývalý politik veřejně uvedl, že by „Grande Paolovi“ dal v klubu jakoukoliv pozici, a je evidentní, že to myslí smrtelně vážně. Není totiž tajemstvím, že Tvrdík Nedvěda dlouhodobě obdivuje, spoustu věcí s ním v minulosti konzultoval. Ve vedení „sešívaných“ navíc podobná osobnost, jako je celosvětově uznávaný Nedvěd, aktuálně chybí.

    Legendární fotbalový záložník Pavel Nedvěd se po dlouhých dvanácti letech oficiálně rozloučil s Juventusem Turín, kde poslední roky působil jako viceprezident. Po aféře ohledně údajného falšování údajů o hráčských mzdách rezignoval on i další členové vedení.

    Dlouho bez práce by ale Nedvěd zůstat nemusel. Laso mu totiž okamžitě hodil jeho velký obdivovatel a šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík.

    „Pavla Nedvěda si nesmírně vážím a má moji hlubokou úctu a respekt. Vždy mi nezištně pomohl, když to bylo v jeho silách. Byl nesmírně úspěšný ve fotbalové i manažerské práci. Bylo by mi ctí s ním i nadále spolupracovat ve fotbale i Slavii v jakékoliv roli, kterou by si vybral,“ vyťukal slávistický boss v úterý večer na Twitter.

    Nedvěda se zastává agent, jenž má blízko k Tvrdíkovi a zastupuje kouče Slavie

    V komentářích se pak začali o Tvrdíkovi i Nedvědovi ne zrovna slušně vyjadřovat někteří kritici.

    Do nich se okamžitě pustil fotbalový agent Jiří Müller, o němž se dobře ví, že má velmi blízko jak k Tvrdíkovi, tak k Nedvědovi, navíc zastupuje slávistického kouče Jindřicha Trpišovského.

    Dost možná by právě Müller mohl být jakýmsi prostředníkem k bombastickému, ale zároveň i velmi pikantnímu přesunu Nedvěda do Edenu.

    Proč by šlo o pikantní přesun? Nedvěd v letech 1992–⁠1996 válel za konkurenční Spartu a fanoušci klubu z Letné vždy doufali, že pokud se jednou, ať už jako hráč, nebo jako funkcionář, bude vracet, pak právě do právě Sparty.

    Z Nedvěda nic nebude, mysleli si ve Spartě

    Se Spartou Nedvěd sice vyhrál ligu i domácí pohár, ale ne vždy měl na Letné na růžích ustláno. „Z Nedvěda nikdy nic nebude. Může být rád, že ve Spartě sedí na lavičce,“ říkal o něm například přísný trenér Karol Dobiaš.

    Nedvěd se pak ale vypracoval v oporu týmu a Sparta ho v roce 1996 prodala do italského Lazia Řím, které tehdy vedl český kouč Zdeněk Zeman. Nedvěda mu doporučil nedávno zesnulý hráčský agent Mino Raiola se slovy, že „tohle bude přesně hráč pro něj“.

    Na Spartu „Grande Paolo“ vzpomíná v dobrém, bere ji jako klub, který ho vychoval pro velký fotbal. Skutečnou legendou se ale Nedvěd stal až v Itálii, konkrétně v Turíně, a je si toho dobře vědom.

    „V Itálii je bůh a znají ho po celém světě. Měl tam na oslavě kamarády z Juventusu, z Itálie. To je velká hra. Vysoká hra patriotů,“ řekl Expresu nedávno slavný moderátor Leoš Mareš, který se zúčastnil narozeninové oslavy Pavla Nedvěda a jeho partnerky Dary Rolins.

    Z toho důvodu by nejspíše i skalní fandové Slavie Nedvědův příchod rychle rozdýchali. Není navíc tajemstvím, že ve vedení klubu z Edenu podobná osobnost chybí. Od odchodu sportovního ředitele Jana Nezmara se Slavii nevyhýbají menší či větší přehmaty na přestupovém trhu.

    Chvílemi to vypadá, že klub už nemá tak jasně danou koncepci ohledně výběru nových hráčů a cílí někdy až trochu bezhlavě po všech mladých talentech, co se po českých trávnících pohybují. Několikrát se také sportovnímu vedení nepodařilo přivést vysněnou posilu ze zahraničí. V tom by Nedvědovo jméno určitě mohlo pomoci.

    „Že bych si ho ve Slavii přál, jsem Pavlovi řekl hned ráno. Tweet je již jen reakcí na to, jak o něm dnes v Česku píší lidé, kteří by donedávna dali cokoliv za pár minut jeho času. Je famózní, co v Juve dokázal jako hráč i manažer,“ uvedl Tvrdík, který evidentně v Nedvědovi vidí někoho, kdo by Slavii mohl posunout na ještě vyšší úroveň.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:37 čtvrtek 30. března 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      65
    • Tvl
      29
    • Trapas
      15
    • Cože
      14
    • Sladký
      12
    • Haha
      8
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...