Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Čapek zesměšnil divačku, omlouval se za něj i Záruba: K pohoršení nad ČT se vždy něco najde!

    Dlouholetý fotbalový komentátor České televize Pavel Čapek (64) si v přímém přenosu udělal legraci z divačky, která po telefonu okomentovala utkání právě probíhajícího mistrovství světa v Kataru „Na ženu velmi kvalitní hodnocení,“ řekl s úsměvem Čapek, který se pak dočkal velké kritiky na sociálních sítích. Omlouvat se za něj musel i jeho šéf Robert Záruba (55). „K pohoršení vůči ČT se vždycky něco najde. My už to tak nebereme. Ta poznámka byla zbytečná,“ uvedl hokejový expert.

    Jaromír Bosák není jedinou hvězdou České televize, která od televizních diváků schytává slovní sprchu na Twitteru. O pozdvižení se nyní postaral také jeho dlouholetý kolega Pavel Čapek.

    Legendární komentátor během televizního studia mluvil s mladou divačkou, kterou požádal o názor na utkání mezi Kamerunem Švýcarskem.

    Já jsem koukala až na druhou půlku, ale přišlo mi to jako docela dobrý fotbal. Už tam byly asi i lepší, ale špatný fotbal to nebyl,“ řekla fanynka, která se dovolala na Kavčí hory.

    „Na ženu velmi kvalitní hodnocení. Musím vás pochválit,“ reagoval pak Čapek, jemuž dělal ve studiu parťáka bývalý skvělý stoper Erich Brabec.

    Krátký rozhovor mezi Čapkem a divačkou se okamžitě začal šířit po sociálních sítích. Mnozí moderátora ostře kritizovali za to, že si v dnešní době něco takového dovolí.

    „Neuvěřitelné, holce je šestnáct, kouká na fotbal, zavolá jim do toho jejich skanzenu a on vyblije takovou sra*ku,“ objevilo se na Twitteru.

    Někteří zmiňují také to, že v zahraničí jsou ženy během sportovních přenosů často zvány do studií jako experti. V Česku je ale mnozí fotbalisté či odborníci „ženou k plotnám“, tak jako například před časem hráči Příbrami.

    Záruba se za Čapka omluvil: Pohoršení vůči ČT se vždycky najde

    Za Pavla Čapka se každopádně na Twitteru omluvil šéfkomentátor sportovní sekce Robert Záruba. „Špatná věta, omlouváme se,“ napsal komentátor, který na sociální síti debatoval s kritiky.

    „Já tu kritiku chápu, přece jen je třeba narovnat tohle z pozice dosud protežované strany, tedy mužů. Velkorysost k tomu patří. Bylo to míněno jako lichotka, tedy poklona s dobrými úmysly,“ hájil svého kolegu Záruba.

    „Myslím, že k pohoršení vůči ČT se vždycky něco najde. My už to tak nebereme. Ta poznámka byla zbytečná, tím bych to uzavřel,“ dodal hokejový expert.

    Robert Záruba.

    Čapek čelí kritice dlouho, před lety ho ČT raději stáhla z pozice komentátora

    Pavel Čapek čelí kritice diváků už dlouhé roky. V době, kdy ještě komentoval zápasy, mu byla často vyčítána jeho špatná výslovnost i příliš „vypravěčský styl“ komentování zápasů.

    Před několika lety proto byl Čapek převelen do studia coby moderátor. Ani v této pozici si ale nevede nejlépe. Jako příklad můžeme uvést situaci z roku 2021, kdy pražská Slavia sehrála vyhrocený zápas proti Rangers.

    Všichni řešili brutální zákrok na brankáře Koláře a údajný rasistický útok Ondřeje Kúdely na Glena Kamaru. Čapek se ale svých hostů i hráčů Slavie vyptával na kvalitu trávníku či na vysněného soupeře, což byla témata, která v danou chvíli nikoho nezajímala.

    Korunu tomu Čapek nasadil ve chvíli, kdy oznámil, že jeho host ve studiu, legendární Vladimír Šmicer, otestuje svou francouzštinu a vyzpovídá nigerijského útočníka Slavie Petera Olayinku.

    Čapkovi ale vůbec nedošlo, že úředním jazykem v Nigérii je angličtina, a Olayinka tedy absolutně nerozuměl, na co se ho Šmicer ptá. „Mluvte anglicky, já francouzsky neumím,“ odvětil tehdy slávistický útočník.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 25. března 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      39
    • Haha
      27
    • Super
      12
    • Sladký
      10
    • Tvl
      10
    • Cože
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...