Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Patrik Kincl: Byl jsem jako Boráros ve Výměně manželek. Vémola sklízí, co zasel! Nelituji ho

    Jako první Čech dokázal porazit Karlose Vémolu (37) a obhájil tak pás pro šampiona střední váhy Oktagonu. Nyní si už MMA zápasník Patrik Kincl (33) užívá zaslouženou dovolenou. Expresu se hvězdný bijec svěřil, co ho nyní čeká a jak reagoval na vlnu posměchu, která se po vyhroceném zápase valila na jeho rivala. „To není důvod k politování, ve finále si za to může sám. Říkal, že jsem hovado a kripl, já o něm sprostě neřekl nic. Zavinil si to tímhle vystupováním a sklízí, co zasel,“ myslí si Kincl, který nám také prozradil, jaký vývoj má jeho soudní spor s Vémolou.

    Zatímco Karlos Vémola se už několik dní dostává z bolestivé porážky, jeho rival Patrik Kincl si vychutnává nejlepší období ve své kariéře. V sobotu v pětikolové bitvě přejel svého letitého rivala, pak vyrazil na krátkou rodinnou dovolenou a ve středu byl hlavní hvězdou slavnostního otevření nové posilovny Hakim Fitness v Kladně.

    Fanoušci kvůli jeho autogramu stáli dlouhé fronty a na Kinclovi bylo vidět, že si popularitu velmi užívá. „Je to super, paráda,“ culil se Kincl, který se pak v rozhovoru s redaktorem Expresu vrátil k zápasu s Vémolou.

    Zatímco bodoví rozhodčí viděli v sobotu jednoznačné vítěství šampiona, někteří zápasníci či experti s verdiktem nesouhlasili.

    Například Kinclův dobrý kamarád David Kozma v živém přenosu po třetím kole tvrdil, že Vémola vede 3:0 na body. Patrik „s Růžovým panterem“ strávil nyní pár dní a prý mu vysvětlil, jak se věci mají.

    „Vysvětlil jsem mu pár věcí. Je s podivem, kolik zápasníků si nepřečetlo desetistránkový dokument s pravidly. Bude to více než polovina, možná až osmdesát procent zápasníků neví, o co vůbec jde. Ale co už. David si to nechal vysvětlit, on je super,“ říká Patrik Kincl.

    Patrik Kincl s redaktorem Expresu

    Čekal jsem, že Vémola bude silnější

    Co se týče samotného zápasu, Kincl se Expresu svěřil, že musel těsně před nástupem do klece velmi radikálně změnit plány. Původně chtěl s Vémolou více boxovat.

    „Můj styl je založen hodně na pohybu a rychlých nohách. Během rozcvičování se mi nohy kously a začaly chytat křeče. Přišel jsem o pohyb. Narychlo jsem musel improvizovat a měnit to. Ve finále to bylo jenom k užitku. Karla jsem utopil v jeho vodách a vyhrál jsem zápas, byť nebyl divácky atraktivní, ale to bych dával za vinu rozhodčímu,“ tvrdí Kincl, jehož prý Vémola v zápase několikrát překvapil.

    „Překvapilo mě, že i po druhém kole dělal stejnou taktiku a nic nezměnil. Čekal jsem také větší sílu na pletivu a techniku, to se nedostavilo. Když jsme se ale dostali na zem, nemohl jsem ztrácet čas a něco vymýšlet, ale hned vystřelit. Cítil jsem, že kdyby chytil pozici a stáhl mě na zem, hodně těžko by se mi zvedalo, možná bych nevstal vůbec a mohl by mě uválet,“ prozradil šampion.

    Patrik Kincl na otvíračce v Hakim Gymu.

    Byl jsem jako Boráros ve Výměně manželek. Vémola sklízí, co zasel

    O sportovních plánech se Kincl aktuálně vůbec nechce bavit. Věnuje se zejména své rodině, které chce co nejvíce vynahradit, že během dlouhé přípravy neměl příliš času a energie.

    „To období bylo fakt dlouhé. Poslední měsíc jsem byl doma jako Gábor Boráros ve Výměně manželek. Všechno bylo na mé ženě, ona vše oddřela a teď jí to potřebuji vrátit,“ sdělil sympaticky Kincl.

    Sociální sítě aktuální král střední váhy takřka nesleduje, lavina meme obrázků se zmláceným Karlosem Vémolou se k němu ale dostala. Svého rivala v žádném případě nelituje.

    „Dostává silný kotel, zasmál jsem se pár věcem. Je to legrace, není to důvod k politování. Ve finále si za to může sám. Říkal, že jsem hovado a kripl, já o něm neřekl nic sprostého. Zavinil si to tímhle vystupováním a sklízí, co zasel,“ myslí si Patrik Kincl.

    Patrik Kincl s redaktorem Expresu

    Jak oslavil výhru nad Vémolou a jak to vypadá s žalobou? Dozvíte se ve videorozhovoru.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 sobota 23. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      56
    • Haha
      8
    • Trapas
      8
    • Tvl
      5
    • Cože
      4
    • Sladký
      4