Kincl rýpe do Vémoly: Kážeš vodu a piješ víno! Chci odvetu ve vyprodané O2 aréně

Jako jediný Čech vydržel celý zápas v kleci s Karlosem Vémolou. S prvním českým bijcem, který se dostal do UFC, prohrál až na body. Patrik Kincl se dlouhé měsíce upínal k odvetě s Terminátorem, ze které pak ale kvůli krachu organizace XFN sešlo. Teď Kincl na možnost dalšího krvavého střetu se svým rivalem myslí znovu. Jak moc je to podle něj reálné?

Ještě nedávno Patrik Kincl v rozhovoru pro Expres.cz řekl, že pro něj odveta s Karlosem Vémolou ztratila smysl a už o ni ani nestojí.

„Tuto kapitolu už jsem uzavřel,“ řekl nám loni v listopadu Kincl, který v současné době zápasí v prestižní polské organizaci KSW. 

Zároveň ale jednatřicetiletý zápasník přiznal, že je v kontaktu s šéfem organizace Oktagon MMA Ondřejem Novotným.

„KSW povoluje českým a slovenským zápasníkům zápasit i mimo organizaci, takže ta možnost tady je,“ dodal ranař z Hradce Králové.

Novotný poté reagoval, že by ve své organizaci Patrika Kincla rád přivítal, a zmínil i možnou odvetu s největší hvězdou Oktagonu Karlosem Vémolou. 

„Myslím si, že je to jedna ze zajímavých možností do budoucna, protože by měl zápas Vémola vs. Kincl 2 bezpochyby obrovskou sledovanost,” nechal se slyšet šéf Oktagonu Ondřej Novotný.

Vyprodaná O2 aréna by odvetě slušela, říká Kincl

Kincl nově na svém Instagramu upozornil, že by druhý zápas s Vémolou dával smysl alespoň podle respektovaného MMA žebříčku Fight Matrix, protože oba borci se nachází v první šedesátce nejlepších středních vah na světě. Vémola je konkrétně na 54. místě, Kincl se hřeje na 57. místě.

„Podle Fight Matrixu ten fight dává jako jediný na česko-slovenské scéně ve střední váze smysl. Taková vyprodaná zimní O2 aréna by tomu určitě slušela, ale nemyslím si, že k tomu dojde,“ napsal skepticky Kincl, který pokud by k zápasu došlo, by se s Vémolou mohl utkat o nedávno uvolněný pás pro šampiona ve váhové kategorii do 84 kilogramů.

„Ne mojí vinou, já jsem ready. Raději jsem si stanovil jiné cíle. Ale je vtipné slýchat řeči o odvetě a sám pít víno,“ dodal Kincl, který tak připomněl, že Vémola už téměř dva roky v kuse neustále mluví o vysněné odvetě s Attilou Véghem, ale druhý zápas s Kinclem jednoznačně odmítá.

Druhý zápas s Attilou? Nastal zásadní posun, tvrdí promotéři

Slovák Attila Végh, který v listopadu roku 2019 ukončil Vémolovo několikaleté vítězné tažení a knokautoval ho v prvním kole před vyprodanou O2 arénou, o odvetě s Terminátorem dlouho nechtěl ani slyšet.

Promotéři Oktagonu Pavol Neruda a Ondřej Novotný ale na nedávné tiskové konferenci sdělili, že nastal zásadní posun.

„Asi můžu říct, že jsme o tom mluvili s Attilou a jeho týmem. Bylo to relativně nedávno, ale konkrétní kroky, sumy, částky, dohody a data nepadaly, ale už jen to, že ta debata byla, je nějaký posun,“ řekl na tiskovce promotér Pavol Neruda.

„Velký posun,“ dodal jeho kolega Ondřej Novotný.

Co se Vémoly týče, ten po posledním zápase, kdy uškrtil v prvním kole talentovaného Slováka Ďatelinku, prohlásil, že plánuje delší pauzu. Vrátit by se chtěl až v létě a očekává se, že tentokrát dostane prověřeného soupeře ze zahraničí.

Kromě toho se Vémola chystá na jistě velmi pompézní svatbu s partnerkou Lelou Ceterovou, která má proběhnout na místě, kde měli rodiče malé Lilinky první rande.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:54 pondělí 9. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 11
  • 3
  • 3
  • 2
  • 2