Kincl pro Expres: Za konec Vémoly můžu já, vyděsil jsem ho, on proto utíká!

Česká MMA scéna se otřásá v základech. Může za to pikantní přestup největší tuzemské hvězdy bojových sportů Karlose „Terminátora“ Vémoly (33) z organizace XFN do konkurenčního Oktagonu. Kvůli tomuto transferu totiž padá dlouho očekávaná odveta s velkým Vémolovým rivalem Patrikem Kinclem (29), ke které mělo dojít letos v červnu v pražské O2 aréně. Kincl je toho názoru, že Vémola před ním doslova utekl do jiné organizace, kde vyfasuje soupeře, který mu bude vyhovovat.

Patrik Kincl se s Karlosem Vémolou už jednou střetl. Bylo tomu loni v červnu a na body vyhrál „Terminátor“. Kincl po zápase řekl, že ho limitovalo zraněné oko, na které zhruba polovinu zápasu neviděl. I proto se rodák z Hradce Králové tak těšil na to, že se proti Vémolovi postaví znovu.

Odvetu si Kincl musel vybojovat zápasem s velezkušeným Petrem „Pínem“ Ondrušem. Toho hravě a rychle „uškrtil“. K vytoužené odvetě s Vémolou ale nedojde, jelikož se nejslavnější český MMA zápasník včera stal oficiálně novou hvězdou Oktagonu, který je přímým konkurentem organizace XFN, pod kterou nastupuje právě Kincl. Podle Kincla se ho Vémola zalekl a raději utíká pryč.

„Myslím si, že je to (Vémolův konec v XFN, pozn. red.) opravdu moje chyba. Rychle jsem se ve vyšší váhové kategorii rozkoukal a svou výhrou nad Pínem jsem podle mě Karla vyděsil,“ sdělil Expresu svůj pohled na věc Patrik Kincl.

„Měl jsem to asi trochu protáhnout a trápit se s ním jako on,“ rýpl si ještě do Vémoly Kincl, který tak připomněl více než rok starý zápas „Terminátora“ s Ondrušem. Vémola tehdy Ondruše „uškrtil“ stejným způsobem jako Kincl, ovšem trvalo mu to výrazně déle.

Karlos Vémola svůj odchod do Oktagonu prezentuje jako velký posun v kariéře. Díky přestupu totiž konečně dojde k „zápasu století“ se slavným slovenským zápasníkem Attilou Véghem, který je též tváří Oktagonu. Vémola říká, že třiatřicetiletý Slovák bude jeho nejtěžší soupeř. Kincl je ale trochu jiného názoru.

„Řekl bych, že stylově bude Attila bohužel Vémolovi sedět,“ řekl úspěšný bijec, který také dodal, že dnes už ví, jak na „Terminátora“. 

„Momentálně mě ale nenapadá, co bych pro odvetu mohl udělat,“ dodal na závěr.

Patrik Kincl si ze svého velkého rivala Karlose Vémoly dělá také legraci na sociálních sítích. Na svém Facebooku například parodoval Vémolovo oblíbené motto „lvi žerou první“, které poupravil na „lvi zdrhají první“.

Nahrál také video, ve kterém říká, že Vémola se přestupem do Oktagonu vyhnul porážce s ním. Svého rivala také označil za Lance Armstronga českého MMA.

Jaká bude asi reakce Karlose Vémoly, který v minulosti reagoval snad na každý Kinclův vtípek?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:18 středa 12. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 15
  • 12
  • 12
  • 11
  • 8