Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Prokleté Pardubice: Svoboda málem zabil, Lubina úplně! A v čem jede Čáslava?

    Hokejové Pardubice jsou snad doopravdy prokleté. Nejenže zažívají naprosto příšernou sezonu a v extralize jim patří poslední místo, ale do obřích malérů se poslední dobou dostávají klubové ikony. Tím posledním, kdo na sebe nechtěně upozornil, byl bývalý reprezentační brankář Adam Svoboda (40), který havaroval pod vlivem alkoholu a ohrozil život nevinného řidiče. Pojďme si připomenout i další pardubické hříšníky.

    Svoboda boural opilý

    Začněme již zmíněným Svobodou. Ten v sobotou boural ve Valech na Pardubicku a podle serveru iSport.cz měl v krvi 1,8 promile alkoholu.

    Svoboda, který v Pardubicích do autonehody působil coby trenér gólmanů, se svým vozem přejel do protisměru a narazil do jedoucí felicie.

    „Oba řidiči byli převezeni do nemocnice, jeden s povrchovým poraněním krku, druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy,“ uvedl pro Pardubický deník mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý. 

    Felicie, do které naboural opilý Adam Svoboda.

    Pardubice Adama Svobodu prakticky ihned, co média informovala o jeho nehodě, propustily.

    Adam Svoboda havaroval opilý.

    Lubina zabil Lokvencova otce

    O mnohem větší tragédii se před jedenácti lety postaral současný trenér Pardubic Ladislav Lubina, který si kvůli tomu od některých hokejových fanoušků vysloužil přezdívku „vrah“.

    V létě roku 2008 Lubina na Královéhradecku způsobil dopravní nehodu. Stejně jako teď Svoboda vjel do protisměru a narazil do protijedoucí dodávky, kterou shodou okolností řídil otec fotbalového reprezentanta Vratislava Lokvence. Ten na místě zemřel. 

    Lubina od nehody utekl a podle neprokázaných spekulací z toho důvodu, aby nebylo možné zjistit přítomnost alkoholu v krvi.

    Ladislav Lubina je současný trenér Pardubic.

    Jedenáctého května 2009 dostal Lubina za způsobenou nehodu a útěk od ní dva roky nepodmíněně. Tento mírný trest tehdy vyvolal velmi negativní reakce.

    Pardubice začal Lubina trénovat loni a jako klubová legenda má týmu, v němž s hokejem začínal, vrátit lesk a slávu. Zatím se mu to ale vůbec nedaří. Pardubice jsou jednoznačně poslední a jejich skóre je přímo hrozivé. 

    Za 36 zápasů obdrželi svěřenci Ladislava Lubiny 136 branek, což je suverénně nejvíce ze všech týmů.

    Čáslava měl mít pozitivní testy na kokain

    Třetím pardubickým hříšníkem je veterán a bývalý reprezentační bek Petr Čáslava. 

    Na konci srpna server Seznam Zprávy informoval o tom, že Čáslavu zastavila policie kvůli běžné kontrole na omamné a psychotropní látky. A test měl hokejový obránce pozitivní na kokain!

    Petr Čáslava měl mít pozitivní testy na kokain.

    Podle iSport.cz měl jít mistr světa z roku 2010 dokonce na krevní testy a ty byly také pozitivní.

    „Výsledek rozboru krve v tomto případě byl pozitivní, a kolegové proto předali celou záležitost na přestupkovou komisi magistrátu,“ řekla tehdy Blesku mluvčí Krajského ředitelství policie Pardubického kraje Andrea Muzikantová.

    Petr Čáslava má pěkný malér.

    Sám Čáslava se ke kauze vyjadřovat nechce. Skoupí na slovo jsou zatím i lidé z pardubického klubu. Ti celou aféru označují za spekulace a sám Čáslava vzkázal, že se k věci vyjádří, až přijde vhodný čas.

    Je smutné, že legendy, které by měly společně Pardubice táhnout zpět na vrchol, svými excesy klubu ještě více škodí a posílají ho ke dnu. A to nejenom tomu extraligovému...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:19 čtvrtek 16. května 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      15
    • Tvl
      15
    • Trapas
      12
    • Haha
      10
    • Cože
      8
    • Sladký
      8