Desítky lidí se rozloučily s Otakarem Černým. Dorazili Jágr, Záruba či ředitel ČT Dvořák

Desítky lidí dnes řekly poslední sbohem legendě sportovní žurnalistiky Otakarovi Černému. Ten zemřel minulé úterý ve věku 77 let. Pohřeb se konal za přísných hygienických opatření v kladenském kostele svatého Václava a zúčastnilo se ho několik známých tváří českého sportu. Nechyběl ani legendární hokejista Jaromír Jágr.

S Otakarem Černým se přišla pochopitelně rozloučit celá řada kolegů z České televize, jejíž ikonou se sportovní novinář a moderátor stal. 

Nechyběl ani oblíbený hokejový komentátor Robert Záruba či generální ředitel Petr Dvořák.

Šéf České televize Petr Dvořák

Dorazily ale i další známé tváře. Například trenér hokejové Mladé Boleslavi Pavel Patera nebo předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

„Byl to skvělý člověk, měl jsem ho moc rád. Byl to přísný, ale spravedlivý a pracovitý člověk. Strašně měl rád sport, lidi a poctivou práci,“ řekl Kejval ČTK a CNN Prima News.

Hokejový moderátor Robert Záruba

Na poslední chvíli, až po zahájení mše, dorazil také nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr, který obřad sledoval z posledních řad.

Stejně spěšně jako přišel, pak se smutným výrazem ve tváři i odešel.

Na pohřeb dorazil i Jaromír Jágr.

Pohřeb Otakara Černého

Otakar Černý byl vystudovaným učitelem, v Československé televizi pracoval v různých pozicích od roku 1969. Před sportovní redakcí vedl i redakci zpravodajství. 

Do důchodu odešel v roce 2013. V letech 2000 až 2002 byl tiskovým mluvčím ministra zdravotnictví, osm let působil i v komisi rozhodčích Fotbalové asociace České republiky.

Před patnácti lety se kladenský rodák Černý podílel na založení programu ČT sport, předtím moderoval i diskuzní politické pořady.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:37 úterý 22. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 14
  • 14
  • 14
  • 13
  • 12