Gottův učeň Provazník zabojuje ve Slavíku: Díky Karlovi vím, jak vypadá gentleman

Od mládí zpívá písně nejslavnějšího českého zpěváka Karla Gotta, kterého bral jako svůj velký idol. V létě roku 2020 dostal od Gottova vydavatelství oficiálně povolení zpívat skladby dál. Nyní mladý zpěvák Ondřej Provazník zabojuje v prestižní anketě Český slavík a Expresu se pochlubil, že chystá nové album. „Objeví se na něm písně, které byly původně napsané pro Karla Gotta, ale on už je nestihl nazpívat,“ řekl nám rodák z Prahy.

Ondřej Provazník jako jediný český zpěvák dostal zelenou od vydavatelství Karel Gott Agency, s. r. o., uvádět se jako Ondřej Provazník s písněmi Karla Gotta.

„Se vší úctou bych chtěl vzdát prostřednictvím písní hold Karlu Gottovi, který mě svedl na cestu hudby. Ukázal mi nové obzory a naučil mě, jak má vypadat profesionál, gentleman a dříč s pokorou,“ píše na Facebooku mladý hudebník, který v roce 2021 dostal opětovnou nominaci do Českého slavíka.

Poprvé byl usměvavý sympaťák zařazen do prestižní ankety v roce 2017. Tehdy Karel Gott získal svého posledního Slavíka a Provazník byl jedním z prvních gratulantů. V tento večer vznikla fotka, kterou se mladý zpěvák pochlubil Expresu.

Ondřej Provazník s Karlem Gottem

„Z mnoha setkání mi utkvěla navždy vzpomínka právě z onoho večera, kdy si Karel Gott přebíral svého posledního Slavíka. Měl jsem tu čest po slavnostním udílení si s ním sednout na galerii Hudebního divadla Karlín a společně s jeho manželkou Ivanou a pár lidmi jen tak sedět a povídat si u sklenky vítězného moku,“ vzpomíná na jeden z nejhezčích večerů v životě Provazník.

„Hodně jsme si tenkrát povídali o muzice, ptal se mě, jak se mi daří v hudbě. Tenkrát jsem měl nový song v TV Óčko, a ačkoliv jsem si jistý, že tu písničku nikdy neslyšel, stejně mě pochválil a povzbudil mě k dalším projektům, o kterých jsem se mu zmínil. Strávili jsme spolu asi dvě hodiny a nikdy na to nezapomenu. Byl to jeden z mých nejkrásnějších večerů, které jsem měl možnost zažít,“ dodal Provazník.

Ondřej Provazník

Kromě toho, že Ondřej zpívá písně fenomenálního Karla Gotta, natáčí teď u autorského dua Petr a Pavel ORM debutové CD s názvem Rockový nebe, kde vyjdou písně světových hvězd, ale také nové písně s dosud nevydanými texty dnes již legendárního básníka a textaře Pavla Vrby. 

„Objeví se na něm písně, které byly původně napsané pro Karla Gotta, ale on už je nestihl nazpívat,“ odhalil Expresu Provazník.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:01 pondělí 14. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 33
  • 10
  • 6
  • 3
  • 3
  • 2