Detaily Kúdelova napadení: Slávistu mlátili tři hráči, přihlížel tomu vzor dětí Gerrard

Slávistického obránce Ondřeje Kúdelu po odvetném zápase osmifinále Evropské ligy napadli hráči Rangers v útrobách stadionu. Podle exkluzivních informací Expres.cz měli stopera mlátit tři lidé najednou a napadení měl přihlížet bývalý skvělý záložník Liverpoolu a dnes kouč skotských mistrů Steven Gerrard. Ten tvrdí, že Kúdela v zápase rasisticky urazil jednoho z jeho svěřenců. Slavia i samotný Kúdela se proti nařčení z údajného rasismu okamžitě ohradili.

Běžely poslední minuty zápasu a Slavia si bezpečně hlídala vedení 2:0 na půdě skotského velkoklubu Rangers. 

Po jednom z mnoha zbytečných faulů domácích se strhla menší mela. Stoper Slavie Ondřej Kúdela ještě přilil olej do ohně tím, že přiběhl k záložníkovi Kamarovi a pošeptal mu cosi do ucha. Ten poté se svými spoluhráči naháněl Kúdelu po trávníku a naznačoval, že šlo o rasistické poznámky.

Podle jednoho z Kamarových spoluhráčů měl údajně Kúdela záložníkovi Rangers do ucha anglicky pošeptat, že je „zas*aná opice!. To ovšem Slavia i samotný obránce odmítají.

„Slavia rezolutně odmítá nechutné nařčení jednoho ze svých kapitánů Ondřeje Kúdely z rasistického chování,“ uvedl pražský klub na svém webu.

„Řekl jsem mu: ‚You‘re fucking guy.‘ Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus,“ řekl Kúdela.

Novinář webu Seznam Zprávy Jiří Hošek na Twitteru s odvoláním na své zdroje poté informoval, že Ondřej Kúdela měl být po zápase napaden.

„Slavia nemůže opustit prostory. Pražský klub zavolal policii,“ napsal novinář, který se specializuje na britský fotbal.

Kúdelu mlátili tři hráči Rangers, Gerrard tomu přihlížel

Podle exkluzivního zdroje Expres.cz měli Kúdelu v útrobách stadionu napadnout tři hráči Rangers najednou. Jedním z útočníků byl výše zmíněný Kamara.

„Nechali je (hráče Slavie) třicet minut stát na ploše, zavřeli za nimi dveře. Jak slavili, tak si toho nevšimli, pak se ale nemohli dostat dovnitř do kabin. Jak je pustili, tak se na Kúdelu hned tři hráči Rangers vrhli,“ řekl nám náš zdroj, který měl informace přímo z místa dění.

Kúdelu po zápase hráči Rangers surově zbili v útrobách stadionu.

Nechutnému incidentu měl přihlížet trenér Rangers a bývalý skvělý záložník Liverpoolu Steven Gerrard, který je vzorem začínajících fotbalistů po celém světě.

Právě Gerrard místo aby řešil, proč jeho tým podal podruhé proti Slavii velmi špatný výkon a omluvil se za surové zákroky svých svěřenců, rozjíždí teď štvavou kampaň proti „rasistovi“ Kúdelovi a volá po trestu.

„Takovéto věci na trávník nepatří. Chceme to řešit a chceme, aby to UEFA řešila, a ne čekat, než se stane další případ,“ pronesl po zápase Gerrard, který nechápe, že napadeného Kúdelu někdo brání.

„Je pro mě zklamáním, že jsou lidé, kteří jsou schopni Kúdelu bránit. Jejich lidé nás nazývají lháři. Já ale stojím za Kamarou,“ dodal bývalý kapitán Reds.

Zklamáním by ale pro Gerrarda kromě nepostupu přes Slavii mělo být spíše to, že se jeho hráči před celým fotbalovým světem zachovali jako zvěř. 

I kdyby Kúdela Kamaru rasisticky urazil, není normální, aby si profesionální sportovci na hříšníka počkali v kabinách a tam ho v přesile surově zbili. Takové chování lze pochopit v okresním přeboru, ale ne v Evropské lize.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:58 sobota 17. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 52
  • 29
  • 20
  • 18
  • 16
  • 10