Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kúdela urazil i moji rodinu, říká Kamara, který je podle právníka stále otřesený

    Kriminální zákrok na brankáře Koláře, nesportovní chování po zápase, ale i „pěsti ve tmě“. K tomu všemu došlo, když pražská Slavia hrála ve Skotsku s tamními Rangers. Místo agresivity svěřenců kouče Gerrarda se ale v Británii řeší jediné: údajná rasistická poznámka slávistického obránce Ondřeje Kúdely směrem k finskému záložníkovi Glenu Kamarovi. Právník hráče tmavé pleti přišel s novým vyjádřením. Hráč Rangers je prý stále z údajného incidentu otřesený a tvrdí, že Kúdela urazil i jeho rodinu, a proto se ho rozhodl po zápase napadnout. Slávistický boss Jaroslav Tvrdík naopak věří, že veškeré trumfy v rukávu drží klub z Edenu.

    Záložník Rangers Glen Kamara, který tvrdí, že mu Kúdela do ucha během jedné vteřiny stihl pošeptat větu „You’re a fucking monkey, you know you are“, se vrátil k události v Ibrox Parku. 

    Přes svého právníka Aamera Anwara Kamara do světa vzkázal, že lituje toho, že Kúdelu po zápase udeřil pěstí.

    „Kdybych mohl vrátit čas, odešel bych ze hřiště. Ale byl jsem plný emocí a nedokázal jsem myslet jasně,“ citoval právník Aamer Anwar Kamarovo vyjádření pro rozhlasovou stanici talkSPORT.

    „Když hraju, beru to tak, že reprezentuji svou rodinu a všechny malé černé kluky, kteří sní, že budou jednou hrát za svůj tým. Takže Kúdela se nepokusil ponížit jenom mě, ale i mou matku a mou rodinu. Takové rasistické vyjádření od kohokoli je špatné, ale ještě odpornější je to od hráče, který má být profesionál,“ dodal prostřednictvím svého právníka Kamara.

    Podle právníka je Kamara prý z incidentu stále otřesený.

    „Dál mu chodí rasistické urážky a výhrůžky na sociálních sítích. Říkal, že slova toho hráče mají následky. Pan Kúdela bude muset sledovat, jaké to pro něj bude mít dopady a jak na to bude nahlížet UEFA,“ nechal se slyšet Anwar.

    Tvrdík: Máme důkazy, které Kúdelu očistí

    Inspektoři UEFA by měli celou kauzu kolem údajného rasismu dořešit nejpozději začátkem příštího týdne. 

    Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík uvedl, že probíhající vyšetřování zatím nepřinesla žádná zjištění a naopak Slavia má v rukou důkazy, na základě kterých je patrné, že Kúdela Kamaru rasisticky neurážel.

    „Inspektor UEFA dotyčné incidenty stále prošetřuje a do 5. dubna 2021 mu byla prodloužena lhůta k vypracování zprávy. Věříme v proces založený na důkazech a právu, přičemž Ondra i náš klub poskytují veškerou potřebnou součinnost příslušným orgánům. Předložili jsme důkazy, které z našeho pohledu Ondru očišťují z nedůvodného nařčení z rasismu,“ řekl Tvrdík pro klubový web.

    „Smutnou stránkou celé záležitosti je, že Rangers se snaží zakrýt brutální hru svého týmu. Během samotného zápasu byl náš brankář Ondra Kolář vážně zraněn a utrpěl zlomeninu v oblasti čelní dutiny, přičemž náš lékař ho na místě nesměl vyšetřit ani desítky minut po závěrečném hvizdu. Nemluvě o mnoha dalších závažných faulech proti našim hráčům, z nichž řada zůstala nepotrestána. V prestižní Evropské lize UEFA by se takové zákroky vůbec neměly dít,“ dodal slávistický boss, který popsal i dění po zápase, kdy Kúdela od Kamary vyfasoval ránu pěstí.

    „Delegace Rangers si přála promluvit s Ondrou, aby objasnila údajnou rasovou urážku. Rozhovor měl proběhnout v tunelu pod patronátem a za přítomnosti delegace UEFA i trenérů obou týmů. Kamery pokrývající místo setkání ale byly úmyslně zahaleny a pan Kamara poté, bez varování a zjevně bez úmyslu cokoliv si vyříkat, surově napadl Ondru tak, že ho udeřil do obličeje. Ještě zkoušel pokračovat v boji a pak prchnul do šatny společně s panem Gerrardem bez jediného slova omluvy. Je to ostudný incident,“ popsal Tvrdík.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:55 pátek 30. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      36
    • Haha
      24
    • Super
      18
    • Cože
      17
    • Sladký
      16
    • Tvl
      16