Boss Slavie Tvrdík uklidňuje fanoušky: Kúdelu jsem přes palubu nehodil! Jsou za tím peníze

Svým vyjádřením přilil olej do ohně takovým způsobem, že založil přímo požár. Ten se teď snaží slávistický boss Jaroslav Tvrdík uhasit, jak jen to jde. „Ondřeje Kúdelu nikdo přes palubu nehodil a sám si to nemyslí,“ uvedl na Twitteru Tvrdík, který také vysvětlil, proč se omluvil oběti údajného rasistického útoku Glenu Kamarovi.

Žádná kauza tolik nestmelila český fotbalový národ jako případ Ondřeje Kúdely. Slávistický obránce byl obviněn, že v závěru zápasu proti Rangers rasisticky urazil finského záložníka tmavé pleti Glena Kamaru.

I přestože Kúdela rasistický útok jednoznačně popřel a inspektor UEFA uvedl, že neexistuje jediný důkaz o rasistické poznámce, stoper sešívaných vyfasoval velmi přísný desetizápasový distanc. Ten platí i pro reprezentační zápasy, tím pádem Kúdela, který hraje v životní formě, přijde o letošní Euro.

Pro srovnání: hráč Rangers Kemar Roofe, který brutálním zákrokem v zápase sestřelil brankáře Ondřeje Koláře a reálně ho ohrozil na životě, má stopku jen na čtyři duely. Kamara, jenž Kúdelu po zápase napadl pěstmi v útrobách stadionu, bude stát pouze tři zápasy.

„Jsem zaskočen, že disciplinární komise UEFA dospěla k jinému závěru než předtím její inspektor. Podle něj neexistovaly přesvědčivé důkazy pro mé obvinění z rasismu, které nadále odmítám,“ reagoval Ondřej Kúdela skrz advokátní kancelář Urban & Hejduk, která zkušeného stopera zastupuje.

Ondřej Kúdela byl po zápase brutálně napaden.

Tvrdík se omluvil Kamarovi za Kúdelu a přišla mela

Fanoušci Slavie, kteří netrpělivě vyhlížejí čtvrteční bitvu s londýnským Arsenalem o semifinále Evropské ligy, zaplnili sociální sítě ostrými vzkazy jak k UEFA, tak směrem k Rangers či samotnému Kamarovi.

Olej do ohně přilil svým vyjádřením slávistický boss Jaroslav Tvrdík. Ten má jinak pověst muže, který vždy stojí za svými hráči. Tentokrát to ale vypadalo, jako by Kúdelu hodil přes palubu.

„Ondřej Kúdela v žádném případě neměl přistoupit k hráči soupeře. Lituji toho a omlouvám se Glenu Kamarovi za situaci, která zjevně způsobila utrpení jemu a jeho spoluhráčům i všem spojeným s Rangers a Slavií. Podnikám pozitivní kroky, aby se taková situace v našem klubu už nikdy neopakovala,“ řekl Tvrdík pro klubový web.

Jaroslav Tvrdík

Jsou v tom peníze! Až nebudu předseda, budu nadávat s vámi

Rozčílené fanoušky se poté Tvrdík snažil uklidňovat na Twitteru, kde se pokusil vysvětlit svou omluvu hráči, který po vyhroceném zápase Kúdelu napadl.

„Odpovídám za klub, jehož 85 procent rozpočtu jde z UEFA a Premier League. Předložili jsme přes 50 stran textu od AK, rozsudek vynesen, konec. Klub se nemá kam odvolávat. Ondřej má hrazený právní tým, nikdo ho přes palubu nehodil a sám si to nemyslí. Musíme jít dopředu. A dnes vyhrát,“ vyťukal na Twitteru Tvrdík, jenž je jinak slávistickými fanoušky často vynášený do nebes.

„Respektovat pravidla lze i bez ohnutého hřbetu. A když už nic jiného, den před takto důležitým zápasem jste mohli napsat něco ve smyslu, že se s výsledky seznámíte a pak teprve se vyjádříte. Zbytečně jste eskalovali atmosféru ve vlastním táboře. Nebylo to dobré, ten text,“ vzkázal Tvrdíkovi naštvaný fanoušek Slavie Pavel.

„Vždy jsem měl Slavii na prvním místě. Nemohu si dovolit být jen fanoušek a dělat věci srdcem. Až si jednou sundám dres předsedy, budu nadávat tady s vámi. Podpora v ČR je skvělá, musíme se dívat za hranice,“ reagoval Tvrdík.

Kamarův právník je s trestem pro Kúdelu nespokojený

Jeho slova ale příliš nezabrala a předseda Slavie to stále od fanoušků schytává ze všech stran.

Bizarní na celé kauze je, že skotský klub s tresty pro své hráče Kamaru a Roofa nesouhlasí a plánuje podat odvolání.

„Myslíme si, že sankce uvalené na naše dva hráče jsou přísné. Napsali jsme proto již na UEFA, že máme v úmyslu se proti trestům uděleným našim fotbalistům odvolat,“ stojí v oficiálním prohlášení Rangers.

Dalším nespokojeným je Aamer Anwar, právník údajné oběti Glena Kamary. Ten na Twitteru uvedl, že by Kúdela měl vyfasovat mnohem tvrdší trest.

„Kúdela byl shledán vinným UEFA z rasistických nadávek vůči Glenu Kamarovi. Zákaz na deset zápasů, to je minimální trest. Je to výsměch tvrzení UEFA, že bere rasismus vážně. UEFA mu měla uložit minimálně roční distanc a ne symbolický trest,“ napsal Kamarův právník.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:54 pátek 13. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 96
  • 66
  • 16
  • 13
  • 13
  • 13