Pohřeb atleta Hodbodě: Rozloučit se přišly davy lidí, před krematoriem se tvořila fronta

Byl obklopen milující rodinou a kamarády, kteří k němu jako k talentovanému sportovci vzhlíželi. A podle toho vypadal i pohřeb teprve devatenáctiletého atleta Ondřeje Hodbodě. U obřadní síně nymburského krematoria se sešlo tolik lidí, až to vypadalo, že svět opustila česká atletická legenda. Na všech bylo vidět, jak moc je Hodboďova smrt zasáhla.

Ačkoliv byl pohřeb naplánován na 11:30, lidé začali ke krematoriu proudit už mezi desátou a jedenáctou hodinou. Bylo znát, že měl Ondřej Hodboď spoustu kamarádů a v kolektivu byl oblíbený. 

Rozloučit se s ním přišlo tolik lidí, že půl hodiny před pohřbem nastal chaos na nedalekém parkovišti. Lidé neměli kde parkovat, pomáhat musela městská policie.

Drtivá většina přítomných se už při příchodu neubránila slzám. Pochopitelně nejvíce ale smrt Ondřeje Hodbodě zasáhla rodinu, která přišla po jedenácté hodině. Se ztrátou se těžce srovnává i bratr Lukáš Hodboď, sám vynikající atlet, k němuž Ondřej vzhlížel. A samozřejmě partnerka Simona.

Partnerka Ondřeje Hodbodě Simona přišla s jeho bratrem Lukášem.

Náměstíčko před krematoriem se ještě před půl dvanáctou zaplnilo k prasknutí. Dovnitř se přitom vejde jen asi padesát lidí. Velká část smutečních hostů tak musela čekat venku.

Před krematoriem bylo plno.

Vnitřní prostory obřadní síně byly plné květin a věnců s nejrůznějšími vzkazy pro zesnulého atleta. Na poslední cestu ho vyprovodila třeba píseň Time to Say Goodbye od Andrey Bocelliho. 

Rakev s tělem Ondřeje Hodbodě

Těžká byla pro rodinu zejména smuteční řeč. Ta korespondovala s tím, že pohnutky, které Ondřeje Hodbodě k sebevraždě vedly, zůstávají záhadou. Mladý sportovec měl velké plány, měl se připojit k atletickému týmu Dukly, plánoval se naučit golf a také surfování. Měl také skvělý vztah s přítelkyní Simonou, ani ona přitom nevěděla, že Hodbodě trápí psychické problémy.

Pohřeb Ondřeje Hodbodě

Protože se do obřadní síně vešla jen část smutečních hostů, teprve až po skončení obřadu se mohli jít k rakvi se svým kamarádem naposledy rozloučit ostatní. Venku čekali Hodboďovi vrstevníci, především sportovci a spolužáci.

Fronta do krematoria

Zdrcená rodina si nepřála osobní kondolence, její členové stěží zvládli už jen samotný obřad.

Mladý běžec si na život sáhl 24. září skokem z desátého patra.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:54 sobota 30. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 21
  • 14
  • 14
  • 14
  • 13