Juniorský hokejový reprezentant Buchtela (20): Skončil na vozíku a má nádor na srdci

Talentovaný český hokejista a juniorský reprezentant Ondřej Buchtela (20) bojuje s rakovinou! Mladý sportovec o tom informoval své fanoušky na sociální síti, kde uvedl, že mu lékaři našli zhoubný nádor na srdci. „Nevycházím z domu, a když už, tak jen na vozíku,“ píše ve své mrazivé zpovědi Buchtela.

Ondřej Buchtela je brán za velký talent českého hokeje. Rodák z Ústí nad Labem hrál v minulosti například za Piráty Chomutov. Poslední sezonu strávil jako hráč Liberce na farmě v Benátkách nad Jizerou. 

Jeho kamarádi a fanoušci se poslední dobou hodně divili, že Ondřej přestal být aktivní na sociální síti Instagram. Hokejista, který měl velmi slibně rozjetou kariéru, se tedy rozhodl jít s pravdou ven.

„Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na sociální sítích a nevycházím z domu, a když už, tak jen na vozíku, je rakovina,“ napsal na svém Instagramu Buchtela.

„Lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci. Poslední dva týdny byly hodně zvláštní pro mě i pro celou rodinu. Jestli se dá život během dvou dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, říkám vám, že to jde,“ pokračoval mladý hokejový obránce.

„Ve dvaceti letech raka nečekáte, ale když přijde, nezbývá nic jiného než bojovat. Není čas litovat se, ptát se, proč zrovna já, a ne ten druhý, prostě a jednoduše bojovat,“ říká odhodlaně Buchtela.

Jeho spoluhráč loni porazil rakovinu varlat a zase hraje

Pod příspěvkem nadějného hokejisty se už množí zprávy od jeho fanoušků a kamarádů. Přidávají se ale i hokejové mančafty, ve kterých Buchtela působil.

„V našem klubu strávil šest sezon, se starším dorostem vybojoval extraligové stříbro a vstřelil v našem dresu i první gól v Tipsport extralize. Nyní čeká Ondřeje Buchtelu soupeř z nejnáročnějších. Drž se a bojuj, Buchto,“ stojí na Facebooku hokejového klubu Piráti Chomutov. 

Svého hráče podpořil i hokejový Liberec s heslem: „Jsme s tebou!“

Inspirací v boji se zákeřnou nemocí může pro Buchtelu být příběh spoluhráče z Benátek nad Jizerou Jiřího Průžka. Ten loni porazil rakovinu varlat a dokázal se vrátit k aktivnímu hokeji.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:07 sobota 3. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 60
  • 41
  • 40
  • 40
  • 37
  • 35