Buchtelova rodina rozhodla, co bude s vybranými miliony! Reakce lidí je dojemná

V květnu českému hokejistovi Ondřeji Buchtelovi (†20) lékaři diagnostikovali vzácný nádor na srdci, který poté začal metastazovat do plic. Mladý sportovec se s nevyléčitelnou nemocí pral jako lev, 24. července zhoubné bestii ale podlehl. Jeho příběh zasáhl širokou veřejnost. Na transparentním účtu, který založila Buchtelova rodina, přistálo přes 3,5 milionu korun. Na boj s rakovinou přispívali i slavní hokejisté z NHL! Co teď bude s penězi? Rodina, která oplakává předčasnou smrt milovaného Ondry, promluvila.

Od dojemného pohřbu talentovaného hokejisty Ondřeje Buchtely, který podlehl vzácné rakovině srdce, neuplynul ani týden, jeho rodina už ale na sociálních sítích oznámila, co bude s penězi, které měly původně Ondřejovi zajistit drahou léčbu v zahraničí. 

Redaktorovi Expresu se týden před svou smrtí Ondřej Buchtela svěřil, že se objevili italští lékaři, kteří mu chtějí pomoci. I přestože byla šance velmi malá, hokejista věřil v zázrak a tvrdil, že vybrané peníze by na léčbu měly stačit.

„Myslím si, že by to mělo stačit. Nevíme ale, jestli léčba úplně zabere a nebude třeba více peněz, to vám teď nikdo neřekne. Co máme teď naplánované, to by mělo být zatím v pohodě,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz Buchtela.

Na transparentním účtu se nakonec nashromáždilo přes 3,5 milionu korun. Částku 200 tisíc korun poslal například Nadační fond Ivana Hlinky, více než 100 tisíc Buchtelovi darovali slavní hokejisté z NHL David Krejčí, Tomáš Nosek či Jakub Voráček.

Rodina teď rozhodla, že všichni, kteří Ondřejovi chtěli pomoci, se svých štědrých darů dočkají zpět.

„Vaše peníze splnily svůj účel, na energetické úrovni se Ondra proměnil. Ať to byly jakékoliv částky, všichni jste jednali z upřímného srdce. Někteří i v době finanční nepřízně, někteří dražili svoje věci, které pro vás byly srdeční záležitostí,“ píší na Instagramu Marcel a Eva Buchtelovi, rodiče zesnulého Ondřeje.

„Protože peníze byly určené na pomoc Ondrovi, rozhodli jsme se dary vrátit každému z vás, což je pro nás nejčistší forma, jak zachovat energii, kterou vaše dary přinesly,“ dodali Ondřejovi rodiče.

3. srpna 2020 v 17:59, příspěvek archivován: 4. srpna 2020 v 9:32

Peníze zpět nechceme, vzkazují štědří dárci

Netrvalo dlouho a Eva s Marcelem se dočkali odezvy, kterou nejspíše vůbec nečekali. Pod příspěvkem se začaly množit komentáře od dárců, kteří rodičům Ondřeje Buchtely vzkazují, že peníze zpět v žádném případě nechtějí.

„Evičko, já bych chtěla poslat nějaký finanční dárek vám, ať se celá rodinka seberete a jedete někam si odpočinout, zasloužíte si to,“ píše jedna ze štědrých dárkyň.

„Skromnou částku, kterou jsme Ondrovi poslali, prosím nechte Aničce (Buchtelova přítelkyně, pozn. red.),radí rodičům zase paní Alena.

„Také jsem pro, aby můj skromný příspěvek byl věnován Aničce,“ přidává se jistá paní Leona.

Buchtelova dlouholetá partnerka Anička stála při svém partnerovi až do jeho smrti a byla mu tou největší možnou oporou. Sám hokejista otevřeně říkal, že bez její pomoci by nebyl schopen si ani dojít na záchod.

Společně vychovávali malého syna, kterého měla sympatická brunetka z předchozího vztahu. I tak Ondřeje ale na pohřbu nazvala tím nejlepším tatínkem.

„Nebojte se o něj, povstane na věčnosti,“ napsala Anička na Instagramu, když informovala o smrti své lásky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:34 středa 2. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 83
  • 49
  • 46
  • 42
  • 42
  • 40