Tokijský horor krásné cyklistky Neumanové: Tři hodiny na covidové samotce!

Olympijské hry mají být snem a vrcholem kariéry každého sportovce, ty letošní jsou ale pro českou výpravu zatím spíše noční můrou. Svoje si zažila i cyklistka Tereza Neumanová. Tři dny před prvním závodem musela uprostřed noci trávit dlouhé hodiny ve stísněné a izolované místnosti, kde čekala na výsledky PCR testu na covid-19. Ten byl sice negativní, stejně ale půvabná závodnice neví, zda na olympiádě odstartuje.

Po náročném letu přes půl světa by potřebovala chytit denní rytmus a aklimatizovat se, namísto toho Tereza Neumanová strávila půlku noci stresujícím pobytem v tokijské nemocnici.

„V osm večer jsme se dozvěděli, že budeme muset na PCR test, protože jeden z nás byl pozitivní. Všichni jsme se sbalili a odjeli jsme do Tokia,“ popsala sympatická cyklistka na Instagramu.

Zveřejnila i fotografie, které svědčí o tom, jakou hrůzu si olympionici prožili. V půl jedné ráno byla zavřená v místnosti, co připomínala samotku ve vězení. Strávila tam tři hodiny.

„Byli jsme v pokojíčku snů. Ale všichni máme dosavadní testy negativní,“ popsala alespoň jednu, zato zásadní dobrou zprávu.

Cyklistka Tereza Neumanová prožila horor v Tokiu.

To nebylo zdaleka vše. Neumanová ani přes negativní test vůbec neví, co bude s ní a parťáky z týmu dál. Z nemocnice se nevrátili do olympijské vesničky.

„Odvezli nás do nějakého izolačního hotelu pro osoby, které byly v blízkém kontaktu s nakaženým. Vůbec to tu nevypadá, že by měla být nějaká olympiáda. Jde o nějaký hotel uprostřed Tokia, je to šílené. Pokojíček asi tak 2 x 2 metry, výhled rovnou do zdi a to nekomentuji, jak tu smrdí kouř,“ komentuje Neumanová.

Tereza Neumanová popsala strasti a útrapy olympiády v Tokiu. Ta přitom ještě ani nezačala.

Ta aktuálně ani neví, zda nakonec na olympiádě vůbec startovat bude. První závod ji přitom čeká už za tři dny.

„Absolutně nevíme, co s námi bude. Nikdo nic neví. Jestli budeme závodit, to také nevíme, což je výborné tři dny do startu,“ krčí rameny cyklistka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:55 sobota 20. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 5
  • 4
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0