Sexy Davidová a přísný odlet olympijské výpravy: Tři testy, dvě roušky a zeď mezi sedadly

Hlavní část zimní olympijské výpravy včera odletěla do Pekingu. Tam příští pátek začnou olympijské hry, které ze všech stran ohrožuje covid-19 a nulová tolerance nakažených v podání čínské vlády. Češi proto vzali covidová opatření při odletu se vší vážností. Zvlášť po průšvihu, který si před půl rokem připsala letní výprava.

Tehdy se nejvíce skloňovalo jméno lékaře Vlastimila Voráčka. Ten se měl před odletem setkat se třemi nakaženými a na palubě olympijského speciálu potom podle svědků bez roušky chodil sem a tam a se všemi se bavil.

Po příletu měl pozitivní test nejprve on a následně začali jeden po druhém odpadávat i sportovci.

Zimní olympionici tak vzali cestu do Pekingu se vší vážností a opatrností. Na sociálních sítích mezi ně dala nahlédnout jedna z největších medailových nadějí, krásná biatlonistka Markéta Davidová.

Ta na ruzyňské letiště dorazila dokonce s dvojitou ochranou, pod růžovým respirátorem měla ještě jeden. 

Ani dva respirátory neskryly dobrou náladu Markéty Davidové.

České sportovce čekaly v odletový den tři testy, poslední právě ve vyhrazeném prostoru na letišti. Všech 69 reprezentantů bylo negativních. Naštěstí, protože Čína pro olympiádu vyhlásila nulovou covidovou toleranci. Kdo nemoc chytí, ten si může balit kufry.

Česká výprava si odlet nenechala covidovými opatřeními zkazit.

Olympionici měli na letišti vyhrazen svůj prostor, hvězdná rychlobruslařka Martina Sáblíková šla dokonce VIP vchodem. 

Na tradiční hromadnou fotku nedošlo, naopak se všichni sportovci snažili dodržovat rozestupy. Jak je z příspěvků Markéty Davidové znát, covid-19 byl hlavním tématem debat i ve chvíli, kdy už sportovci čekali na odlet.

Pobavila se jen ve chvíli, kdy jí fyzioterapeut Roman Karpíšek jako opozdilec kupoval croissant na svačinu.

Přísná opatření se pak dodržovala i v letadle, které se letní výpravě stalo osudným. Procházení se po palubě? Neexistuje. Sportovci dokonce seděli odděleni posuvnou stěnou, která je také náramně pobavila.

Náročný let přes Rusko už má česká posádka nyní za sebou. Teď následuje týden náročný nejen kvůli finálním přípravám na kariérní vrchol, ale zejména kvůli nutnosti vyhnout se covidu-19. A to nebude vůbec jednoduché.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:03 neděle 29. května 2022. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 14
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6