„Stafylokok mi vyžral chrupavku, málem jsem přišel o nohu.“ Zápasník Pokorný hlásí návrat

Jeden neuvěřitelný comeback přinese galavečer Oktagon Prime 4, který se uskuteční v sobotu večer v Pardubicích. Představí se na něm hvězda české MMA scény Jaroslav „Jubox“ Pokorný, jenž v jednom ze svých posledních zápasů obstojně změřil síly i s dvojnásobným šampionem Ivanem Buchingerem. Stalo se tak ale už před třemi lety. Během nich si Pokorný prožil nejhorší chvíle kariéry, hrozila mu dokonce amputace nohy.

Když byl na vrcholu, měřil Jaroslav Pokorný síly s těmi nejlepšími. Ve svém předposledním zápase v roce 2018 získal první kolo v zápase s legendárním Ivanem Buchingerem, ačkoliv nakonec odcházel jako poražený.

Přípravu na zápas mu zkomplikovalo poranění kolene, přesto se nakonec fanouškům představil. Chuť z prohry si o několik měsíců později hodlal spravit na rakouském zápasníkovi Mochamedu Machaevovi.

Jaroslav „Jubox“ Pokorný jde do akce po třech letech.

Jenže ze zápasu se stala noční můra. Pokorný prohrál kvůli zranění kolene, které se později ukázalo jako fatální.

„Přetrhl jsem si přední zkřížené vazy, takže jsem musel jít na operaci. Do toho jsem bohužel dostal těžkou infekci zlatého stafylokoka a musel jsem být skoro dva měsíce v nemocnici,“ vypráví Pokorný v seriálu Oktagonu s názvem V kůži bojovníka.

„Ta infekce způsobila, že mi vlastně tu plastiku sežrala, a navíc mi vyžrala i část chrupavky, takže jsem musel jít na další operaci, kde mi dělali transplantaci chrupavky,“ dodává.

Zdravotní problémy se ukázaly natolik vážné, že Pokorný smutně oznámil konec kariéry. Priority se mu zásadně změnily, protože infekce mohla mít mnohem horší následky.

„Po jedné operaci doufáte, že byla poslední, ale bohužel byly další a další. Pokaždé jsem se chtěl vrátit, ale nikdy to nešlo. To mě samozřejmě sráželo na dno. To koleno vypadalo asi jako tři nohy, takže to moc fajn nebylo. Zvlášť když jsem četl články, že na to lidé umírají. Antibiotika mi nezabírala a dlouho jsem byl v nemocnici. O tu nohu jsem měl samozřejmě strach, protože reálně hrozilo, že o ni můžu přijít,“ vzpomíná Pokorný na těžké časy.

Po třech letech se mu konečně podařilo dát dohromady. Navíc chuť k zápasení neztratil, ta naopak zesílila. A tak Jubox zvedl telefon a vytočil šéfa Oktagonu Ondřeje Novotného.

„Jarda Pokorný mi volal a říká: Hele, chci se vrátit. A já na to: Kdy jindy a kde jinde než v Pardubicích?“ usmívá se Novotný, podle něhož je Jaroslav Pokorný kluk, kterého člověk musí milovat.

Jaroslav „Jubox“ Pokorný jde do akce.

Zřejmě tu úplně nejtěžší část návratu má sympatický bojovník za sebou. Po třech letech se musel doslova zvednout z gauče a vrátit se do ostrého tréninku.

„Ostatní tři roky trénovali, já jsem tři roky byl na gauči. Ale zároveň mám v sobě podle mě něco, co ti mladí nemají, takže doufám, že to něco probudím a ukážu to v Pardubicích,“ usmívá se Pokorný, který změří síly s Milošem Janičićem z Černé Hory.

Oktagon Prime 4 sledujte živě v 18:00 na Oktagon.tv!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 5. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 3
  • 3
  • 3
  • 2
  • 2
  • 0