Magor, kterému zakazují trénovat! Po potratu své manželky se Stanciu zvedl a válí

Přicházel s nálepkou nejdražšího hráče ligy a hlavně coby bývalá hvězda nenáviděné Sparty. Úvod měl rumunský špílmachr Slavie Nicolae Stanciu (27) velmi slušný, pak se ale zadrhl a byl často kritizován. V šestnácti ligových duelech zaznamenal jen dvě branky a čtyři asistence. Od hráče za sto milionů se zkrátka čeká víc. Po dlouhé pauze způsobené koronavirovou pandemií je ale svěřenec kouče Jindřicha Trpišovského v nejlepší formě od přestupu do Slavie. Co vězí za vzkříšením nejdražšího hráče ligy?

Když hrál Nicolae Stanciu za Spartu, byl bezesporu nejlepším hráčem mančaftu. Každý tým se bál jeho geniálně zahrávaných přímých kopů. 

Jenže ve Slavii od začátku Stanciu plní úplně jinou roli. Má mnohem více defenzivních úkolů a to se odráží na jeho produktivitě, která je jednoznačně za očekáváním. 

„Na jaře bude nepochybně o padesát procent lepší,“ ujišťoval ještě před pauzou, kterou způsobila celosvětová pandemie koronaviru, kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

A měl pravdu. 

Od té doby, co se zase rozběhla nejvyšší tuzemská soutěž, Stanciu přímo válí. V zápase proti Mladé Boleslavi patřil mezi nejlepší hráče Slavie, proti Jablonci byl vůbec nejlepším borcem na place a slušně zahrál i v Příbrami.

Někteří věří teorii, že Stanciu je prý plachý typ člověka, a proto mu svědčí hrát před prázdnými tribunami. Není proto pod takovým stresem.

Za jeho velkým zlepšením stojí ale daleko více faktorů.

Například fakt, že se rumunský fotbalista už pravděpodobně dostal z rodinné tragédie, k níž došlo koncem loňského roku. Jeho životní láska a manželka Andrea tehdy potratila a pár prožíval nejtěžší dny v životě.

Teď už to ale Nicovi i jeho krásné brunetce zase dokonale klape a šušká se o tom, že se jim znovu „zadařilo“ a Andrea je opět těhotná.

„V jeho soukromém životě je teď spousta pozitivních věcí, které se na jeho výkonech taky odráží,“ řekl pro deník Sport slávistický trenér Trpišovský, který je ale toho názoru, že Stanciu těží zejména ze své neskutečné pracovitosti.

Nicolae Stanciu a jeho Andrea během dovolené

Švancara: Stanciu je magor, Slavia mu zakazuje trénovat

Bývalý hráč pražské Slavie a dnes televizní expert Petr Švancara Expresu řekl, že Stanciu je takový pracant, že mu ve Slavii dokonce zakazují trénovat.

„Vím ze svých informací, že je to neskutečný dříč, dokonce na Slavii dostal zákaz trénovat. Je to prostě magor, který chce furt něco dělat a makat na sobě. Opravdová srdcová povaha. Za to u mě hodně stoupl v očích. Je to hráč, na kterého se chodím rád dívat,“ říká na adresu rumunského playmakera Švancara.

Nicolae Stanciu v červeno-bílém dresu

Nahoru mu pomohl i fantastický Tecl a Trpišovský

Když jsme se bývalého ligového forvarda Petra Švancary zeptali na to, jak si vysvětluje velký Stanciův progres za poslední dobu, brněnský patriot zmínil ještě jednoho slávistického hráče.

„Má k sobě teď ještě navíc fantastického Standu Tecla, který mu to rozbíhá. Stanciu mu to umí dát, těží z toho pak celý mančaft. Standa je pro jeho výkon i pro celou Slavii velmi důležitý,“ míní Švancara, který je znám tím, že zahraniční hráče v české lize příliš nemusí, Stanciu je pro něj ale výjimka.

„Líbil se mi už ve Spartě. Je to dobrý zahraniční hráč. Málokdy zahraniční hráče chválím, mám na ně jiné měřítko. On je ale schopný v evropských pohárech rozhodovat zápasy. Jeho centry, standardky, balony za obranu... Podle mě je to teď klíčový hráč Slavie pro nedělní zápas s Plzní. Myslím si, že Plzeň je na tom teď ještě o něco lépe než Slavia. Jestli Slavii ale někdo může pomoci v tomto zápase, je to Stanciu. On může rozhodnout,“ odhaduje Švancara, podle něhož za vzestupem rumunského záložníka stojí i trenérský štáb Slavie.

„Je to skvělá práce trenéra Trpišovského a jeho kolegů, dokážou vytřískat maximum i ze zahraničních hráčů,“ dodává Švancara.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:50 pondělí 5. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 57
  • 57
  • 56
  • 56
  • 51