Největší fotbalový marod Rosický: V sezoně odehrál 20 minut a jede na Euro. Bude platný?

Českým fotbalistům začala mise Euro 2016. V posádce je i kapitán Tomáš Rosický, ač v sezoně odehrál za Arsenal jen dvacet minut. Trenér Pavel Vrba věří, že jeho genialita přebije všechna protivenství.

Je jedinečný, nenapodobitelný. A také nejlepší. Česko prostě nemá fotbalistu, který by ohrozil umění Tomáše Rosického. Není to ani Vladimír Darida, který se ocitl na hraně ideální jedenáctky německé bundesligy.

Darida je spíš doplněk pro génia z Arsenalu, mužem, který za Rosického udělá černou práci a počká na tahy malého Mozarta.

zdroj: www.youtube.com

No, Rosický už není malý, tak se mu ostatně přezdívalo, když za půl miliardy přestoupil z pražské Sparty do Borussie Dortmund. Dnes je z něj harcovník, jenž má za sebou titul v Německu a deset let v Arsenalu. Ale také hráč, který byl vyhlášen největším marodem anglické ligy posledních let.

Rosický přišel kvůli zdravotním lapáliím o čtyři roky kariéry. To je šílené.

V tomto duchu pak proběhl jeho poslední rok. Kapitán českého národního mužstva se léčil po operaci kolena. A když už naskočil do sestavy Arsenalu, po dvaceti minutách si natrhl sval. Smůla, ale spíše logické vyústění věci.

Přesto je Rosický zpět a na soustřední reprezentace. Kouč Vrba s ním počítá, což je naprosto logické. Takového hráče nemá. Rosického vedení míče, přihrávka, rychlost, to je první světová liga.

zdroj: www.youtube.com

„Dva měsíce trénuju, to je v pořádku,“ řekl Rosický na pondělním srazu týmu. „Ale sám vím, že zápasy za juniorku nejsou měřítkem, takže musím ještě něco odehrát.“

V tom je právě ten risk. Nevšední záložník odkopal po vyléčení pár desítek minut za rezervní mužstvo Arsenalu. To pravé nasazení v posledních měsících nepoznal. Teď jde o to, zda bude na mistrovství Evropy, tedy na nejvyšším fotbalovém levelu, konkurenceschopný.

Česko věří, že ano.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:03 středa 21. září 2016. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 9
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5