Adamovo drastické shazování před bitvou s Nathanem: Nepil 30 hodin, oči fungují jinak

Říká se, že první bitva pro MMA zápasníky začíná den před oficiálním zápasem, kdy musí splnit smluvený váhový limit. Závěrečné odvodňování je skutečným hazardem se zdravím a málokdo si umí představit, jaké peklo bojovníci v tu chvíli zažívají. Na vlastní kůži si to ale vyzkoušel účastník Survivoru Adam Raiter, který před ostře sledovaným zápasem s rivalem Nathanem Dzabou dlouhých třicet hodin nepil. „Oči mi fungují jinak, to na sobě cítíš,“ nechal se slyšet bývalý přítel Agáty Hanychové, jehož během odvodňování kontrolovali zkušení trenéři.

Jedním z taháků sobotního turnaje organizace Oktagon MMA byl zápas dvou profesionálních celebrit: Adama Raitera a Nathana Dzaby. Oba se potkali v reality show Survivor, kde to mezi nimi jiskřilo.

Před zápasem šly zprávy, že Raiter se toho během několikaměsíční přípravy moc nenaučil a i proto byl favoritem bývalý fotbalista Nathan. Adam, který v minulosti chvíli chodil s modelkou Agátou Hanychovou, ale v kleci ukázal srdce bojovníka.

Od začátku na něm bylo vidět, že má větší odhodlání zvítězit, a svého soka zasypal tvrdými údery. Po několika minutách se Nathan už na zemi ani nezvládal bránit a rozhodčí zápas ukončil ve prospěch Adama Raitera.

Organizace Oktagon MMA v nejnovější epizodě seriálu Kdo přežije ukázala dění před oficiálním vážení. Právě Raiter zde detailně popsal velmi náročné shazování, které mu dalo pořádně zabrat. Den před bojem se totiž musel vejít do 84 kilogramů, což nakonec zvládl s velkým přehledem.

„Tlemím se, ale je mi blbě, bolí mě klouby, nikdy jsem nebyl takhle odvodněný. Oči mi fungují jinak, to na sobě cítíš,“ postěžoval si Raiter, na něhož celou dobu dohlížel úspěšný fitness trenér Martin Svoboda, který mimochodem stál za velkým úspěchem Hany Mašlíkové v nedávné kulturistické soutěži.

Adam třicet hodin nepil.

„Nepil jsem třicet hodin. Noc a celý den,“ řekl ještě Adam, který na rozdíl od štíhlejšího Nathana musel na zápas více shazovat ze své původní váhy. Běžně Raiter váží výrazně přes 90 kilogramů.

Adam Raiter popsal náročné shazování.

To, jak Adam hubnutí snášel, ocenil také spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda. „Myslel jsem, že bude trpět a sedět jako troska, ale super, překvapil,“ řekl promotér, jemuž jistě udělal Adam radost také svým výkonem v kleci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:43 čtvrtek 19. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 63
  • 10
  • 9
  • 6
  • 5
  • 4