Hadamczik se po mistrovství pustil do Jandače a spol.: Udělali jste chybu!

Výkony hráčů ho potěšily, taktická příprava od realizačního týmu však nikoliv. Bývalý trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik sdělil, co podle něj Jandač a spol. v zápase proti USA podcenili. Tato chyba dost možná Čechy poslala ze šampionátu domů. O co přesně jde?

Hadamczik míní, že trenérský štáb měl české obránce více připravit na geniálního Američana Patricka Kanea, který nakonec ostře sledovaný duel dvěma góly rozhodl.

„Je to jeden z nejlepších hráčů na světě, výborný jeden na jednoho, takže se dalo čekat, že se prosadí přes naše obránce. Jedné věci je mi proto líto, že trenéři neřekli hráčům, že mají bránit Patricka Kanea jinak,“ sdělil v rozhovoru pro server Lidovky.cz Hadamczik, který český národní tým vedl v letech 2006–2008 a 2010–2014.

Pětašedesátiletý kouč, který ve své kariéře kromě reprezentace vedl také Spartu, Třinec či Vítkovice, popsal, jak by hráče na fenomenální amerického kanonýra připravil on. „Chyba podle mě byla v tom, že bránící útočník nebyl blíž k bráně, aby Kanea zdvojil a obránci pomohl. Měli jsme proti němu hrát níž a trenéři to po první třetině měli hráčům říct.“

Trenérský štáb Hadamczik zkritizoval, hráče českého národního týmu ale pochválil. Který český hokejista ho na světovém šampionátu nejvíce zaujal?

„Oba gólmani chytali skvěle, nejvíc mě ale překvapil Šulák, což je podle mě hráč pro NHL, hrál výborně celý turnaj. Tenhle tým má velkou budoucnost,“ pochválil český výběr Hadamczik.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:04 sobota 15. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 20
  • 14
  • 9
  • 8
  • 7