Messi bojoval, Maradona fuckoval! Argentina se štěstím postoupila

To bylo o fous! Fotbalisté Argentiny dokázali porazit Nigérii 2:1 a postoupili tak do osmifinále mistrovství světa. Napínavý duel rozhodl až gól z 86. minuty, který vstřelil obránce Marcos Rojo. V posledních dnech hodně kritizovaný argentinský kapitán Lionel Messi tak odvrátil ostudu, která jeho týmu hrozila. A opět se ukázal i fenomenální rebel Diego Maradona!

Argentinci, kteří se na letošním šampionátu zatím trápí, začali zápas s Nigérií dobře. Už ve 14. minutě je poslal do vedení kapitán Messi, který se na právě probíhajícím turnaji trefil poprvé.

Právě Lionel Messi byl v minulých dnech často pod palbou kritiky. Na hřišti se v zápasech trápil, a navíc to vypadalo, jako by se ani nesnažil. Po hřišti se pouze ploužil a působil, že je totálně bez chuti. Proti Nigérii to už ale bylo něco úplně jiného!

Od začátku na něm bylo vidět, že nabral tolik potřebné sebevědomí a uvědomil si, že právě on je tím, který musí za každou cenu Argentince dostat do osmifinále. Řídil hru, rozdával geniální nahrávky a svůj tým doslova hnal za vítězstvím.

V 51. minutě ale přišla pro Argentince ledová sprcha. Z penalty se totiž trefil Nigerijec Victor Moses a stav byl rázem 1:1. V tuto chvíli se Messi a spol. ocitli na posledním místě ve skupině D a hrozila jim pořádná ostuda.

V tu chvíli opět Messi zabral. I přestože se mu nedařilo tolik jako v první půli, tak na něm byla vidět obrovská vůle a také chuť všem pochybovačům dokázat, že on je správným argentinským šéfem na hřišti.

Lionel Messi dotáhl svůj tým k postupu ze základní skupiny.

Vracel se do hloubi pole, podstupoval souboje a vytvářel šance pro své spoluhráče. Bojoval jako vzorový kapitán.

Když už to vypadalo, že ani to Argentině ale nepomůže, tak padl gól, který přišel doslova za pět minut dvanáct. V 86. minutě se trefil obránce Marcos Rojo a na stadionu, který byl plný fanoušků Argentiny, propukly bujaré oslavy.

Jedním z těch, kdo slavil Rojův gól velmi emotivně, byl legendární Diego Maradona, který v hledišti rozdával „fakáče“. Zatím není známo, zda tyto nelichotivé pozdravy mířily směrem k Nigerijcům, nebo k jeho kritikům.

Takto Maradona oslavil vítěznou branku svých miláčků.

Maradona špatné zápasy svých miláčků hodně prožíval. Dokonce se za nimi zastavil, aby je motivoval k lepším výkonům. Zdá se, že možná i to pomohlo.

Pravým důvodem argentinské výhry byl ale výkon kapitána Messiho, který konečně na šampionátu předvedl, co umí, a navíc se vrátil do boje o Zlatý míč, který svádí s Portugalcem Cristianem Ronaldem.

Ronaldovi se ale na turnaji daří mnohem více. Zatím vstřelil čtyři góly a tím, jak Portugalsko táhne, bývá často Messimu předhazován coby vzor ideálního reprezentačního lídra. Inspiroval se snad hvězdný Argentinec u svého rivala? Těžko říct. Podstatné ale je, že výběr kouče Jorgeho Sampaoliho pokračuje dále a tím pádem na mistrovství světa pokračují oba nejlepší hráči posledních deseti let.

Který z nich to dotáhne dál?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:05 čtvrtek 25. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 7
  • 7
  • 6
  • 6