Fotbalová reportérka po konci v ČT: Svatba s golfistou a kariéra spisovatelky!

Byla jednou z prvních fotbalových reportérek v Česku a otevřela tak cestu dalším ženám, které sní o této práci. Nyní už tomu bude pět let, co Monika Čuhelová (35), dnes už tedy Monika Býmová, opustila Kavčí hory a rozhodla se kompletně změnit svůj profesní život. Snaží se prosadit jako spisovatelka, má za sebou už druhou autobiografii známého českého fotbalisty a k velkým změnám došlo i v osobním životě! Před dvěma lety se bývalá novinářka provdala za golfového trenéra Svatopluka Býmu. Proč by ji nelákal návrat na televizní obrazovky?

Monika Býmová, za svobodna Čuhelová, před časem napsala autobiografii bývalého fotbalisty Petra Švancary, s nímž nějakou dobu i chodila. Dílo slavilo velký úspěch u sportovních fanoušků.

Koncem února spatřila světlo světa i Moničina druhá kniha, která mapuje životní příběh Švancarova kamaráda a spoluhráče z Brna Milana Pacandy. Bývalý skvělý útočník je mnohými považován za promarněný talent. Dílo nese název Milan Pacanda: Jackyll & Hyde.

Monika se Expresu svěřila, jak vznikl nápad na sepsání autobiografie brněnské ikony.

„Milan mě oslovil v roce 2019 poté, co jsme spolu pro Zbrojovku natočili rozhovor, který měl velký ohlas. Osobně ho považuji za nejlepšího fotbalistu, který v Brně hrál, takže jsem neváhala. Během práce na knížce, která trvala tři roky, se z nás stali kamarádi. Jeho kariéru samozřejmě zásadně ovlivnilo zranění. Můžeme jen hádat, jak by vypadala, kdyby se to nestalo. Je ale také možné, že by jeho život vypadal podobně jako dnes,“ řekla Expresu Monika Býmová, která dnes pracuje v neziskovém sektoru a je na ní vidět, že se našla a je opravdu šťastná.

Monika s bývalým skvělým fotbalistou Milanem Pacandou

„Celý život jsem na volné noze, působím v neziskovém sektoru, dělám pro firmy PR rozhovory, grafiku a díky spolupráci se Zbrojovkou jsem pořád tak trochu i u fotbalu. Taky jsem se provdala, letos to budou už dva roky. Žiji převážně v Praze, ale kvůli knížce jsem teď hodně také v Brně,“ prozradila nám dcera fotbalového kouče Petra Čuhela, která se s redaktorem Expresu podělila taktéž o několik svatebních fotek.

Monika s manželem Svatoplukem

Návrat do televize ji neláká. Co říká na spor Wollnera a Fridrichové?

Není tomu dlouho, co bylo ve hře, že se Monika stane novou reportérkou sportovního kanálu O2 TV Sport a bude opět zpovídat fotbalisty. Krásnou brunetku ale návrat na televizní obrazovky vůbec neláká a spíše má v hlavě další nápady na knihy.

„Obě knížky ke mně přišly neplánovaně, tak to v životě mám, nechávám se překvapit. Jeden dva nápady jsou, ale i kdyby ta Milanova kniha byla moje poslední, jsem vděčná, že jsem u toho mohla být. Že bych se vrátila s mikrofonem na fotbalový trávník? To ne. Byly to krásné roky, ale tohle období je za mnou. Jsem ráda za tu rozmanitost v pracovním životě a za to, že se můžu učit nové věci. Navíc jsem poznala, že volné víkendy mají něco do sebe,“ usmívá se Monika, které jsme se také zeptali, co říká na nedávnou kauzu kolem dnes již bývalého reportéra České televize Marka Wollnera a jeho kolegyně Nory Fridrichové.

„Překvapilo mě to a samozřejmě mě mrzí, jaký stín to vrhá na Českou televizi i na oba jejich pořady. Televizní práce je náročná a na pracovišti často zažíváte vypjaté momenty. Já osobně jsem se naštěstí nesetkala s ničím, co bych nezvládla vyřešit sama,“ nechala se slyšet pohledná spisovatelka.

Monika Býmová, dříve Čuhelová

Co Monika říká na výkony expřítele Petra Švancary v reality show Survivor? Již brzy na Expres.cz!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 1. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 18
  • 16
  • 12
  • 8
  • 6