Co to s nimi slavíš, zrádce! Muslimové plísní Salaha u stromečku, pošpinil prý jejich víru

Africký svět ho měl za fotbalového boha, egyptskou obdobu Lionela Messiho. To se ale po Vánocích nejspíše změní. Tisícovky muslimů velice špatně nesou, že fotbalista Mohamed Salah s rodinou slavil tradiční křesťanské svátky u vánočního stromečku. „Ty už nejsi jedním z nás, zrádce,“ vzkazují mu.

Hvězda Liverpoolu během svátků zveřejnila fotografii, kterak si s manželkou a oběma dcerkami užívá vánoční pohodu u krásně nazdobeného stromečku. Všichni přitom měli dokonce i společné tematické oblečení.

Salah nasbíral čtyři miliony srdíček, ale také desítky tisíc komentářů. A ty byly převážně nenávistné. Fotbalista se totiž hlásí k islámu a podle značné části muslimů se tím dopustil zrady vůči své víře a Alláhovi.

#MerryChristmas

24. prosince 2022 v 20:56, příspěvek archivován: 28. prosince 2022 v 12:43

„Proč to s nimi slavíš? Ty nejsi žádný muslim,“ stojí například v komentářích, zatímco jiné jsou o poznání vulgárnější a agresivnější.

Fanoušci nejen z Egypta, ale i z dalších částí muslimského světa Salahovi vzkazují, že se pro ně z idolu stal vyhnancem, nebo mu posílají verše z koránu o Alláhově trestu.

Další zase Salahovi vyčítají, že zatímco křesťanské svátky slaví, o těch muslimských, jako je například ramadán, na jeho profilech na sociálních sítích nepadlo ani slovo.

Mohamed Salah

Zajímavé přitom je, že Mohamed Salah neslaví Vánoce kvůli tomu, že by křesťankou byla jeho žena. Magi je taktéž muslimkou, poznali se už na škole, svatbu měli v Egyptě a svou dcerku dokonce pojmenovali Makka po muslimském poutním městě Mekka.

Muslimy nepopudil poprvé. Například v září Salah vyjádřil smutek nad smrtí královny Alžběty II. a kondoloval královské rodině. Především od Egypťanů, jejichž zemi Británie do roku 1922 okupovala, za to schytal podobnou vlnu nenávisti jako nyní.

Today, the people of Great Britain and the world pay tribute and bid a final farewell to her Majesty Queen Elizabeth II, commemorating her legacy and unwavering service. My thoughts are with the Royal Family on this historic and emotional day.

19. září 2022 v 18:45, příspěvek archivován: 28. prosince 2022 v 12:45

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:01 pondělí 1. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 12
  • 11
  • 9
  • 9
  • 7