Souboj fanynek: Arabky vypadaly jako chuligáni, Rusky jim to na tribuně natřely!

Světový šampionát provázejí přísná bezpečnostní opatření, pořadatelé se bojí hlavně řádění fotbalových chuligánů. Zatímco však mezi ruskými fanoušky byl během prvního utkání na tribunách klid, u hostů to místy vypadalo, že se snad chystají odpálit světlice či hodit dělobuch na hřiště. Jenže zdání klame. Pod haldou maskovacího materiálu se skrývaly saúdskoarabské fanynky, které kvůli tradičním muslimským šátkům působily spíš jako tvrdé jádro! Zato ruské fanynky se pořádně odvázaly a domácí si tak připsali jasnou výhru nejen na hřišti, ale i na tribunách.

Mezi fanoušky z celého světa a fotbalovými svazy či policií jde o věčný boj. Ti první mají za to, že k fandění neodmyslitelně patří používání pyrotechniky, druzí proti tomu těžce brojí a z jejich zábavy dělají trestný čin. Odpalování světlic či dýmovnic se bezpečnostní složky snaží zabránit třeba tím, že na stadionech platí přísný zákaz zahalování obličeje, který by znemožnil identifikaci.

Dá se očekávat, že vzhledem k vyhlášené agresi ruských chuligánů, kterou předvedli třeba na evropském šampionátu ve Francii, budou chtít domácí pořadatelé na letošním mistrovství bezpečnostní opatření zpřísnit. 

I přesto se ale na včerejším utkání objevili fanoušci, kterým ve spoustě případů nebylo vidět snad jediný kousek těla. Paradoxně to však nebylo na straně Rusů.

Šlo totiž o saúdskoarabské fanynky. Vzhledem k podivným zvyklostem v některých muslimských zemích jim bylo teprve letos v lednu uděleno „nevídané“ privilegium – dostaly povolení navštěvovat fotbalové zápasy. A tak některé sportovní nadšenkyně vyrazily i na letošní mistrovství.

Arabské ženy vypadaly spíš jako hooligans!

Jenže spousta z nich na úvodní utkání dorazila v burkách či hidžábech, které neváhaly doplnit rouškou přes pusu nebo slunečními brýlemi. Spíše než fanynky tak některé z nich připomínaly tvrdé jádro, které si zakrylo obličej a chystá se na hrací plochu poslat zapálenou světlici!

Rusky se odvázaly

O poznání lepší pohled byl na fanynky domácího týmu. Ruská děvčata zářila barvami své země, usmívala se na všechny stany a fanděním dohnala reprezentaci k drtivé výhře 5:0.

Ruská fanynka s napodobeninou poháru pro mistry světa.

Na to, jak Rusky při prvním zápase šampionátu rozjasnily více než osmdesátitisícový stadion Lužniki v Moskvě, se podívejte v galerii. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:21 sobota 13. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 49
  • 9
  • 8
  • 8
  • 7
  • 7