Galerie ruského zklamání: Česká hra otrávila sbornou i bez novičoku

Co si budeme vykládat, máloco potěší srdce českého hokejového fanouška tolik jako pohled do prohrou zkroušených tváří ruských bohatýrů. Podobně jako si dánští Vikingové nenechali odepřít prestižní vítězství nad finským favoritem, také český tým věděl, o co se tady hraje. Ledové kluziště se, jako již mnohokrát v historii, stalo dějištěm odplaty za příkoří, která nesčetněkrát v historii překročila hranice sportovního světa.

Po třech zápasech s papírově slabšími soupeři se Rusové octli na vrcholu sebevědomí s dvaceti vstřelenými góly a ani jedním inkasovaným. Na křídlech opojného vítězství vletěli i do zápasu s tradičním sokem, který sborné nejednou překazil plánované medailové zisky. Jenže jako už mnohokrát Češi vystavili Rusům velkou rudou stopku.

Zápas na mistrovství světa v Kodani měl svérázné načasování do dní, kdy v česko-ruských politických vztazích probíhají diplomatické třenice, a tak sportovní svátek, soudě dle ohlasů na sociálních sítích, dostal pro mnohé fanoušky lehké politické konotace. Ale sport je to hlavní a český hokejový národ by měl z porážky Rusů radost takříkajíc za každého počasí.

Atraktivní zápas v rychlém tempu a se sedmigólovou přestřelkou byl klasickou ukázkou toho, co hokejový srdcař miluje a co jsme na kodaňském šampionátu vzdáleně pocítili při Nečasově vyrovnávací brance proti Slovensku. Druhý Pastrňákův zásah do ruské kysny měl, díky předchozí účinné taktice české hry, na ruské bohatýry a jejich sebevědomí zdrcující účinek.

Ruský smutek a nevěřícné pohledy - to dokáží čeští fanoušci ocenit.

A my vám přinášíme galerii se záběry zdrcených výrazů soupeře, která při závěru pracovního týdne určitě potěší.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:53 sobota 8. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 18
  • 13
  • 12
  • 10
  • 10