MMA bijec Štrbák: Málem zemřel na tréninku, bojovníci rozjeli sbírku! Přispěl i Vémola

Dlouhé roky absolvuje denně tvrdé tréninky v gymu. Na začátku ledna řeklo jeho tělo dost! Slovenský MMA zápasník Miroslav Štrbák (33) na jednom z tréninků zkolaboval a později se ukázalo, že prodělal silný infarkt. V nemocnici několik dní bojoval o život. Nyní už je zpět u své rodiny, ale velmi reálně hrozí, že bude muset seknout se zápasením a přijde tak o práci. Ostatní zápasníci se rozhodli, že kamaráda podpoří, a rozjeli finanční sbírku. Štrbákovi přispěl nemalou částkou i nejznámější český bijec Karlos Vémola!

Na začátku ledna fanoušky bojových sportů šokovala zpráva, že oblíbený slovenský zápasník Miroslav Štrbák prodělal na tréninku infarkt. S bijcem, který si přezdívá Wolverine, to nevypadalo vůbec dobře. Několik dní byl ve vážném stavu a bojoval o život.

„Z kolapsu si vůbec nic nepamatuju. Vzpomínky mám až od chvíle, kdy jsem se v nemocnici probral z umělého spánku. Každý den si však vzpomínám na víc a víc věcí. Lepší se to. Vše mi řekly až sestřičky. První věc, kterou si po probuzení pamatuji, je můj bratr a přítelkyně. Každý den při mně stáli, starali se o mě a nosili mi věci,“ popsal nedávno Štrbák pro slovenský server Šport.sk.

Miroslav Štrbák

Štrbákovi pomohl i Vémola: Vůbec neváhal, říká manažerka

I přestože Štrbák patří mezi největší hvězdy a stálice na slovenské scéně, zápasením v kleci si rozhodně nevydělal tolik, že by se dalo říct, že je zabezpečený.

Naopak. Zápasník, jehož kariéra je nyní minimálně v ohrožení, potřebuje každou korunu. Jeho sponzoři, kamarádi a parťáci z OFA gymu a manažerka Nina Sedláková se proto rozhodli, že Štrbákovi založí finanční sbírku.

Přispěli už bojovníci jako například Leo Brichta, Ivan Buchinger, Václav Mikulášek či Miroslav Brož. 

Podle informací Expresu daroval ne zrovna zanedbatelnou částku také populární MMA ranař Karlos Vémola. „Poslal opravdu nemalou částku a vůbec neváhal,“ řekla nám Štrbákova manažerka Nina Sedláková.

„Vážím si toho,“ vzkázal slovenský ranař na Instagramu skrz video. Na nahrávce má Štrbák okolo obličeje hadičky.

Miroslav Štrbák poděkoval všem za podporu.

Kozmův přemožitel návrat do klece nevyloučil: Jsem bojovník, uvidíme

Štrbák každopádně nevyloučil, že bude v MMA kariéře pokračovat.

„Mé první myšlenky po infarktu byly takové, že už zápasit určitě nebudu. Ale sám nevím. Jsem bojovník, takže uvidíme,“ řekl třiatřicetiletý zápasník pro server Kaocko.cz.

Miroslav Štrbák

Štrbák patří mezi známé tváře organizace Oktagon MMA. Aktuálně je na šestém místě žebříčku bojovníků lehké váhy.  

V únoru roku 2020 absolvoval titulový zápas s Polákem Mateuszem Legierským, jenže padl a od té doby se v akci objevil už jen jednou. 

Loni v lednu na Oktagonu 21 udolal krajana Karola Ryšavého. Mezi jeho nejcennější skalpy patří výhry nad Tomášem Deákem či současným králem velterové divize Oktagonu Davidem Kozmou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:10 pondělí 13. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 6
  • 5
  • 3
  • 3
  • 2