Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Běsnící kouč Stloukal se zastal Říhy: Kopecký je trapný! Proč se neozval dříve?

    Vulgárně nám nadával a ponižoval nás! Slovenský hokejista Tomáš Kopecký (28) si po čtyřech letech vzpomněl na to, že se mu nelíbily trenérské praktiky zkušeného českého kouče Miloše Říhy (61), a rozpovídal se o tom pro tamní tisk. Zdá se, že kritika příliš přísných hokejových trenérů je dnes v módě. Není tomu dlouho, co způsobila velké pozdvižení v české společnosti nahrávka, na které mládežnický trenér Martin Stloukal (49) nevybíravým tónem cepuje své svěřence. Právě Stloukala jsme se zeptali na „kauzu Říha“ a pro svého trenérského kolegu měl jen slova zastání. Co vzkázal Kopeckému?

    Miloš Říha patří k nejrespektovanějším hokejovým trenérům v Česku. Se slovenským útočníkem Tomášem Kopeckým, který coby hráč Detroitu Red Wings dvakrát zvedl nad hlavu Stanley Cup, se setkal před čtyřmi lety během angažmá ve Slovanu Bratislava.

    A Kopecký na Říhu nemá vůbec pěkné vzpomínky.

    „Nikdy předtím jsem nezažil, aby se nějaký trenér choval k hráčům na střídačce stejně jako Miloš Říha. Byl jsem v šoku, jak jim během zápasu vulgárně nadával. A to jsem hrál dlouhá léta v zámoří, pak rok v Třinci,“ řekl Kopecký pro slovenský web Sme.sk.

    „Říkal jsem si, jak může takový trenér vést mužstvo v KHL. Kvůli němu jsem ve Slovanu nechtěl prodloužit smlouvu. Nestálo mi to za to,“ dodal hokejista, který prý nebyl jediným hráčem, jemuž Říhovy metody nevoněly.

    Kritika za několik let staré chování Říhu pochopitelně mrzela. Skrz česká média Kopeckému vzkázal, že je fajn kluk, ale teď plácá nesmysly.

    „Já na své hráče nikdy vulgární nebyl. Taky si řekněme, co znamená vulgární. Ať si každý vzpomene na jiné trenéry. Ano, i já jsem na střídačce vulgární, ale ne vůči svým hráčům. Všichni vědí, že jsem emotivní proti rozhodčím. Naopak já za hráče bojuju,“ bránil se v rozhovoru pro Lidovky.cz Říha.

    Stloukal: Je to trapné! Pokud to Kopeckému vadilo, měl se ozvat hned!

    Redakce Expres.cz kontaktovala hokejového trenéra Martina Stloukala, který se před časem ocitl pod palbou kritiky kvůli audionahrávce, na níž velmi důrazně promlouvá ke svým zhruba patnáctiletým svěřencům.

    „Vůbec nevím, co se to děje? Co to je za módu, že se vytahují věci po nějaké dlouhé době? Nechápu ten smysl. Pokud to někomu tedy brutálně vadilo v té době, měl se ozvat hned! Mně to přijde trapné,“ reagoval na hokejovou kauzu Stloukal.

    „Je to otázka zhrzenosti některých hráčů. Mně se něco takového nestalo, zažil jsem ale dva hokejisty, kteří mě kritizovali na sociálních sítích, byl to Adam Havlík a Marek Uram, kritizovali mě za moje metody a přístup přímo k nim. Zbytku týmu ale mé chování vyhovovalo,“ vzpomíná Stloukal.

    Martin Stloukal

    Se svým trenérským kolegou Říhou se Stloukal setkal a má pro něj jen slova obdivu.

    „Měl jsem možnost se s ním párkrát setkat a mluvit s ním, pro mě osobně je to velký odborník, má neoddiskutovatelné výsledky, to je nejdůležitější,“ říká mládežnický kouč Techniky Brno.

    Expresu poté běsnící kouč z audionahrávky sdělil, jaký je jeho názor na vulgarity a zvýšený hlas v hokejové kabině.

    „Je to otázka situace. Jsou hráči, na které nesmíte křičet, a pak jsou hráči, kteří to vyžadují. Trenér nesmí používat jen jednu metodu, to by byla chyba. Teď se probírá všude jen ta jedna strana, ten křik a expresivní výrazy, i když jsou řečené v nadsázce. Ta dynamika těch vztahů v té kabině je strašně rychlá oproti normálnímu životu. Určitě to není tak, že trenér, který řve, je správný nebo naopak,“ soudí Stloukal.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:19 čtvrtek 29. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      61
    • Haha
      40
    • Trapas
      40
    • Cože
      39
    • Sladký
      38
    • Tvl
      37