Milenec Bagárové Muradov: Odpískal zápas za milion. Uteče do Oktagonu za Vémolou?

Česko-slovenská MMA organizace XFN zažívá krizi, kterou snad nejde ustát. Po zápasnících Vémolovi či Dvořákovi z ní utíká také populární a talentovaný bijec Makhmud Muradov. Přítel zpěvačky Moniky Bagárové na svém Facebooku oznámil, že nedostal slíbené peníze a z toho důvodu se neuskuteční jeho dlouho očekávaný zápas s Patrikem Kinclem. Redakce Expres.cz se spojila jak s Muradovem, tak se šéfem organizace XFN Petrem Karešem. Blíží se snad další velká krádež konkurenčního Oktagonu?

Muradov se měl s Kinclem utkat 7. června na galavečeru v pražské O2 aréně. Mělo jít o událost, která vrátí vybrakované organizaci XFN lesk. K zápasu ale nedojde, Muradov totiž podle svých slov neobdržel slíbenou zálohu, kterou měl dostat do 15. dubna.

„Bylo to docela hodně peněz, šlo o třicet procent z celkové částky za zápas. Neudělali, co slíbili. Neviděl jsem ani snahu,“ svěřil se nám na úvod MMA zápasník Makhmud Muradov. 

S organizací XFN prý Muradov neměl nikdy problém. Zůstal zde i přes to, že ostatní odcházeli jinam a i on sám měl nabídky z ostatních organizací. 

„Nechtěl jsem se s nikým bavit, dal jsem XFN své slovo, že budu zápasit s Kinclem. Se*e mě to, ale je to byznys. Musím živit rodinu. Nikdo mi nezaplatí za přípravu, nemůžu přece zápasit zadarmo,“ vysvětluje Muradov.

Zálohy před zápasem Muradov prý nikdy nedostával. Teď si ale o ni speciálně řekl. Nejspíše vycítil, že XFN není v dobré situaci a on bude v barvách této organizace zápasit, jen když bude mít jistotu. 

„V minulosti XFN takové problémy nemělo. Když mají ale problém vyplatit osmdesát tisíc Dvořákovi... Kdyby bylo v XFN vše v pořádku, tak mi do 15. dubna tu zálohu zaplatí,“ říká bijec z Uzbekistánu, který ale podle svých slov neopouští organizaci XFN ve zlém (jako například nejslavnější český zápasník Karlos Vémola).

Tím, že zrušil zápas s Kinclem, se Muradov připravil o největší honorář své kariéry. „Nikdo mi nikdy nenabídl více. Podle mě to byla i největší částka v Česku a na Slovensku. O tu částku jsem si řekl já. Oni chvíli přemýšleli a pak řekli ano, bereme to,“ řekl Muradov, který ale konkrétní částku sdělit odmítl. 

Podle informací redakce Expres.cz se částka pohybovala kolem milionu korun. „K tomu nic říkat nebudu, zeptejte se Kareše (promotér XFN, pozn. red.),“ vzkázal Muradov.

Petr Kareš nám informace o milionu pro Muradova potvrdil.  „Ano, ta částka se pohybovala v těchto řádech,“ řekl promotér XFN, který ale nesouhlasí s tím, že by šlo o největší částku v historii česko-slovenského MMA.

„Byl by to nejdražší zápas. Největší částka to asi nebyla, patřila by ale mezi pět těch nejvyšších. To, že jsme ji měli vyplatit dva měsíce předem, nebyla úplně šťastná dohoda,“ lituje Kareš.

Na sociálních sítích už se živě spekuluje o tom, že Makhmud Muradov brzy zamíří do konkurenční organizace Oktagon MMA a bude tak následovat svého kamaráda Karlose Vémolu. 

Podle informací Expresu je tato možnost více než reálná, sám Muradov ale zatím své další kroky prozrazovat nechtěl. „Mám několik možností, ne jenom jednu. Mám nabídky i ze zahraničí,“ pochlubil se obávaný ranař.

S přestupem Muradova ke konkurenci je už tak trochu smířený i Kareš. „Zdá se, že má někde jinde jinou nabídku. Je to naše chyba. Měli jsme možnost zaplatit včas,“ kaje se promotér XFN.

„Je to ostuda, já z pozice promotéra mohl udělat jen to, že jsem Macha požádal o čas do konce týdne. Peníze bych sehnal, jsem si tím jistý. Už včera ve večerních hodinách jsem mu nabídl, že polovinu částky převedeme dnes a zbytek do konce týdne. Byl jsem s Machem ale v kontaktu intenzivně. Snažil jsem se mu předložit záruky. To, že té možnosti nevyužil, mě mrzí samozřejmě,“ dodává Kareš, podle něhož byla výše zálohy pro Muradova padesát procent.

I když hlavní zápas mezi Muradovem a Kinclem padl, Kareš hlásí, že XFN nekončí a galavečer v O2 aréně by se měl uskutečnit. Náhradní soupeř pro Kincla se intenzivně řeší.

„Za osm týdnů dokážeme najít kvalitního soupeře i sestavíme kvalitní event. Asi nevyprodáme O2 arénu, ale můžeme odvést kvalitní práci a začít restartovat organizaci,“ uzavřel Kareš.

Ztráta Makhmuda Muradova může XFN bolet ještě více než třaskavý odchod Karlose Vémoly. Muradov patří mezi největší hvězdy česko-slovenské MMA scény. Jeho zápasy jsou velice atraktivní a uzbecký bijec se navíc těší velké popularitě, a to nejenom mezi českými fanoušky. 

Na sociální Instagram ho sleduje přes 340 tisíc uživatelů. Loni se Muradov navíc upsal týmu TMT, jehož majitelem je slavný boxer a miliardář Floyd Mayweather. Tím jeho prestiž ještě vzrostla. Dlouhodobě se také mluví a píše o tom, že Muradov se za poslední měsíce dostal na takovou úroveň, že je už jednou nohou v prestižní zámořské organizaci UFC.

Tam se možná brzy skutečně podívá. Zdá se, že mezitím ho ale čeká minimálně ještě jedna přestupní stanice...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 středa 14. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 31
  • 25
  • 22
  • 16
  • 15