Zdrcující kritika od Luhového: Dočkal je pomalý a nestíhá! Čelůstka? Retro obránce

Není tomu dlouho, co obávaný fotbalový kritik Milan Luhový výjimečně pochválil majitele pražské Sparty Daniela Křetínského. Líbilo se mu totiž, že přestal experimentovat s trenéry a na Letnou přivedl ostříleného kouče Pavla Vrbu. Pod ním se nejslavnější český klub pomalu, ale jistě zvedá, podle Luhového ale bude muset bývalý šéf plzeňské lavičky v létě vyřešit několik palčivých problémů. Například „pomalého“ špílmachra Dočkala či „retro obránce“ Čelůstku.

Bývalý československý reprezentant Milan Luhový platí za ten typ člověka, který když má pojmenovat problémy v českém fotbale, moc se s tím nemaže. Nejčastěji Luhový pálí do pražské Sparty, která už dlouhé roky marně čeká na větší úspěch.

Tentokrát si Luhový vyšlápl na zkušené borce Bořka Dočkala a Ondřeje Čelůstku, kteří by svými výkony měli Spartou táhnout, ale opak je pravdou.

„Při způsobu hry, který chce hrát Vrba, Dočkal nestíhá, je pomalý. Někdo může říct, že Dočkal je konstruktivní, přihrávky a tak dále, ale v té rozehrávce, kterou Vrba vyžaduje, on už nestíhá,“ řekl Luhový v rozhovoru pro ČT sport.

O Ondřeji Čelůstkovi, který do Sparty přišel minulé léto coby velká posila ze zahraničí, Luhový zase prohlásil, že je to „retro obránce“.

„Myslím, že je to tak trošku retro obránce, kde musí přijít taky náhrada,“ nebral si servítky Luhový, podle něhož by kromě náhrad za Čelůstku a Dočkala měl do Sparty v létě přijít také nový pravý obránce.

„Někdo, kdo umí po té lajně běhat nahoru dolů. Levá strana se mi zdá celkem dobrá. Plus Krejčí starší, když nastoupí, je vidět, že narušuje Vrbovu myšlenku mít roztažené celé hřiště na celou šířku,“ říká Luhový, který naopak vychválil až do nebes sparťanský supertalent Adama Hložka.

„Už když přišel Vrba do Sparty, říkal jsem, že nejvíc profitovat z jeho angažmá bude Hložek. Jeho systém, který praktikuje, mu bude nahrávat. Bude se dostávat do šancí. Má velké předpoklady, umí krásně zakončovat hlavou, nohou, kombinovat. V jeho věku je komplexní,“ nechal se slyšet známý fotbalový expert.

Bořek Dočkal je delší dobu pod palbou kritiky.

Dočkala kritizují i legendy Mistr a Řepka

Co se týče sparťanského kapitána Bořka Dočkala, ten je pod palbou ostré kritiky už delší dobu. I podle klubových legend neodvádí to, co od něj všichni očekávají.

Například takový bývalý skvělý záložník Sparty Lumír Mistr nedávno ve fotbalové talk show Tiki-Taka naznačil, že Dočkal na moderní fotbal nemá, a rýpl si do jeho věčného poflusávání na hřišti.

„Tam bych poslal Švejka s tím flusátkem. To je materiál,“ řekl Lumír Mistr.

Mezi největší fanoušky Bořka Dočkala nepatří ani bývalý kapitán Sparty Tomáš Řepka. Ten technického záložníka často kritizuje na Instagramu. 

Nedávno se Řepky jeden z jeho fanoušků zeptal na výše zmíněná slova Lumíra Mistra. „To je pravda. Máňa je můj člověk,“ reagoval Řepka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:39 pondělí 30. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 7
  • 4
  • 4
  • 4
  • 3