Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Před Barošem smekl po hattricku i Jágr. Proč je veterán z Baníku zase nejlepší?

    Tři góly jsou svátek. Hattrick. Magické slovo pro fotbal i hokej. Slavný útočník Milan Baroš dal o víkendu v lize tři branky Příbrami, což ocenil i hokejový král Jaromír Jágr. Proč se vlastně nyní sedmatřicetiletému útočníkovi Baníku Ostrava tak daří?

    Baník dal zatím v této sezoně pět gólů. Milan Baroš skóroval třikrát proti Příbrami a v prvním zápase s Jabloncem donutil soupeřova obránce, aby si dal vlastňák. Jeho přínos je v sedmatřiceti letech neuvěřitelný.

    „Je to borec,“ napsal na Instagram sám Jaromír Jágr po Barošově show proti Příbrami.

    I Jaromír Jágr se na Instagramu poklonil umění Milana Baroše.

    A vězte, že tenhle sportovní kmet moc dobře ví, jak je těžké se ve veteránském věku (ano, v něm už i Baroš je – je nad pětatřicet) chystat na zápasy.

    „Kdo říká, že pro něj hattrick nic neznamená, ten kecá. Jsem šťastný,“ radoval se po zápase fotbalista.

    Barošovi k současné výkonnosti pomáhá několik aspektů. Tím prvním je motivace. Baník je tým jeho srdce. V posledních letech, po návratu ze zahraničí, působil v Mladé Boleslavi a Liberci. Nebyl špatný, to vůbec, jenže prostě nehrál v dresu, který mu nejlíp sedne.

    Baník dal v této sezoně zatím pět branek, Milan Baroš měl prsty ve čtyřech.

    Nyní je zpátky doma, v klubu, jemuž daroval milion a hrál za něj před časem zadarmo. „Jsem rád, že můžu svoji kariéru ukončit v Baníku. Tak to mělo být,“ řekl, když se vracel do Ostravy.

    Od té doby pookřál.

    Pomáhá mu i fakt, že si režim může uzpůsobit svým potřebám. S rodinou žije v Praze, jeden z jeho dvou synů kope za Slavii.

    Proti Příbrami dal Milan Baroš druhý hattrick v české lize.

    Když vedl Baník kouč Vlastimil Petržela, neakceptoval fakt, že Baroš jezdí do Ostravy většinou až v úterý. To znamená, že část týdne trénuje sám v Praze.

    Nyní, za vlády Bohumila Páníka, je to jinak. A zdá se, že si situace sedla, i když Petržela se před časem do vztahu útočníka s koučem opřel: „Baroš potřebuje trenéra, s kterým si bude dělat, co chce.”

    Jenže Páník opravdu není žádný kývač, to ví celá liga. Spíš dokázal nastavit spolupráci tak, aby fungovala.

    Milan Baroš slavil výhru nad Příbramí i se svými syny.

    „Určitě to není tak, že budu celou dobu v Praze a do Ostravy přijedu na jeden trénink před utkáním. To je skutečně nesmysl a vím, že bych tak v první lize nemohl, a ani nechtěl fungovat,“ popsal Baroš. „Ale taky to nebude fungovat tak, že budu jen v Ostravě a neuvidím svoji rodinu. Našli jsme dohodu a věřím, že to tak bude fungovat.“

    Šlape to a Baníku se to vyplácí. Po třech zápasech má šest bodů, nastřádal dvě výhry. To je oproti minulé sezoně, kdy hrál do konce o udržení, velký posun.

    I v sedmatřiceti je Milan Baroš možná nejlepším útočníkem ligy.

    Navíc Baroš je snad ze železa. Proti Příbrami hrál celých devadesát minut – i v šíleném vedru. „Přemýšlel jsem, že půjdu střídat, ale trenér mi říkal, že mladí mají křeče. Říkal, ať se tam nahoře šetřím, že potřebuje prostřídat vzadu kluky, co měli křeče,“ smál se.

    Jágr se na hřišti chová podobně…

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:26 úterý 4. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      13
    • Haha
      6
    • Tvl
      6
    • Cože
      5
    • Sladký
      5
    • Trapas
      4