Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Drogy, rvačky a šikana ve škole! Kdo je bijec, který může Vémolu poslat do důchodu?

    Dlouho se pošťuchovali na sociálních sítích, teď ale přijde ta opravdová krvavá válka! V září se proti sobě v kleci postaví MMA zápasníci Václav Mikulášek (32) a Karlos Vémola (34). Zatímco první jmenovaný nemá co ztratit a do zápasu půjde s čistou hlavou, Terminátor je v situaci, kdy musí vyhrát za každou cenu. Pokud se mu to nepovede, může přijít úplný konec! Jaký je příběh ostravského bijce, který má šanci Vémolu poslat do důchodu?

    „Zápasit s někým, jako je on, to bych se vrátil o sto let zpět,“ vzkázal Expresu loni v listopadu na adresu Mikuláška Vémola, který měl za sebou prohru v „zápase století“ s Attilou Véghem.

    Krátce poté se mezi oběma borci rozjela drsná internetová válka. Jeden se smál tomu druhému, že šilhá, ten druhý zase reagoval slovy o šišlání. Bylo jasné, že vše směřuje k tomu, aby se ti dva střetli v kleci. Vémola dlouho říkal, že Mikulášek je pro něho pouhá potrava a nemá pro něj smysl zápasit s někým, jako je on. Nakonec ale otočil o 180 stupňů a 26. září se s Mikuláškem střetne v pražské hale O2 universum.

    „Cizince mi dovézt nemůžou, já s Čechy vyloženě zápasit nechci, ale mám tu krásnou příležitost vydělat na tom, že potrestám Mikuláška za blbý kecy,“ vysvětlil Vémola v rozhovoru pro iDNES.cz.

    Vémola je v zápase velkým favoritem, ale nejslavnější český MMA zápasník samozřejmě nesmí Mikuláška podcenit. Mohlo by se mu to krutě vymstít.

    Bijec, který si přezdívá Baba Jaga, sice nemá takové zkušenosti ani skóre jako Vémola, ale za poslední dobu zaznamenal velký progres.

    Díky tomu, že začínal s boxem, bude mít oproti Vémolovi velkou výhodu v boji v postoji. Má delší a rychlejší ruce. Pokud udrží boj ve standupu, má rozhodně šanci.

    Problém pro Mikuláška ale nastane, pokud ho Vémola vezme na zem. Tam by Terminátorovi a jeho síle těžko dokázal nějak vzdorovat.

    Bude Mikuláškovi pomáhat Vémolova noční můra?

    S tím, jak se nenechat složit Vémolou, by měl Mikuláškovi pomoci člověk nejpovolanější: Attila Végh, tedy bijec, který loni v O2 aréně ukončil Vémolovu čtyřletou neporazitelnost a Terminátora knokautoval v prvním kole.

    „Když mi Baba Jaga napíše, tak je u nás v gymu vítaný. Může v rámci přípravy přijet zatrénovat. Není problém,“ řekl serveru MMA Shorties bývalý šampion Bellatoru.

    Attila Végh

    I Attila je toho názoru, že Karlos Vémola je velkým favoritem, ale Mikulášek nemá co ztratit, což v zápase může hrát velkou roli.

    „Velkým favoritem bude Karlos, ale určitě bych Mikuláška nepodceňoval. V tomhle sportu už jsme totiž viděli skutečně všechno. Někdy stačí jeden úder. Myslím si, že pokud tenhle zápas může někomu ublížit, je to Karlos. On totiž musí, jako to bylo se mnou. Opravdu musí vyhrát, a pokud nevyhraje, bude to špatné. Baba Jaga na tom může jen vydělat. Může totiž vyhrát, protože nikde není napsané, že nemůže, a kdyby prohrál, tak se nic neděje,“ dodal Attila Végh.

    Karlos Vémola si proti Véghovi ani neškrtl.

    Diskotékový rváč, co si hraje na zápasníka, smál se Mikuláškovi Vémola

    Případná prohra s Mikuláškem by mohla mít pro Vémolovu kariéru až devastující účinky. Karlos totiž do Mikuláška celou dobu rýpe, že je pouhým „diskotékovým rváčem“ a není to skutečný zápasník a sportovec. 

    „To ani není zápasník, to je frajer, který se párkrát popral na diskotéce a hraje si na zápasníka. Myslí si, že umí zápasit, ale tolikrát, co se porval na diskotéce za celý život, to jsem zažil za jeden víkend na dveřích v Londýně,“ pustil se před časem do Mikuláška Vémola. 

    Kdyby s Mikuláškem Karlos prohrál, nejenže by se mu všichni vysmáli, ale rázem by se jako zápasník propadl minimálně o jednu kategorii níže.

    Sám Mikulášek uznává, že není žádný zápasník, ale spíše rváč. Navíc oproti Vémolovi se MMA věnuje mnohem kratší dobu a vážně tento sport začal brát až před pár lety. 

    Šikana na základce a drogy

    S bojovými sporty Mikulášek začal jako malý kluk. Řešil tím tehdy to, že se stal terčem drsné šikany na základní škole.

    „Začal jsem chodit na vzpírání, ucítil jsem, že jsem silnější a větší. Začal jsem pak boxovat a skončilo to nepříjemnou scénou, někoho jsem zranil úmyslně a tím to šikanování skončilo. Lidé si všimli, že se nenechám a že už to stačilo. Přežil jsem to, vše se dá přežít,“ svěřil se v rozhovoru pro Expres.cz bojovník Mikulášek.

    MMA zápasník Václav Mikulášek

    Ostravský bijec má image drsňáka a šířily se o něm spekulace, že údajně seděl ve vězení. On ale všechny tyto zprávy popírá a naopak o sobě říká, že je hodný sympaťák.

    Na sociálních sítích také před časem kolovaly zprávy, že Mikulášek údajně užívá drogy. Někteří zápasníka nazývali narkomanem! On sám se k tomu vyjádřil v rozhovoru pro YouTube kanál organizace Oktagon MMA.

    „Narkoman je člověk, co bere drogy každý den, aby mohl fungovat. To já nepotřebuji. Když jsem byl mladší a šel jsem ven o víkendu a dal jsem si koks nebo trávu, kterou hulím dodneška, tak jsem narkoman?“ řekl Mikulášek, který podle svých slov trpí poruchou ADHD a i z toho důvodu si někteří lidé mohou myslet, že „na něčem jede“.

    Na rozhovor s MMA bijcem Václavem Mikuláškem se podívejte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:11 pondělí 26. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      76
    • Tvl
      53
    • Haha
      48
    • Cože
      48
    • Trapas
      45
    • Sladký
      40