Premium

Rozhovor s Michalem Vejsadou: Já a šéf FAČR? Zákaz kvůli Peltovi! Bohemku ničily legendy

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Fanoušci fotbalové Bohemky ho nemají v lásce. Berou ho jako muže, který se před lety snažil definitivně pohřbít jejich milovaný klub. Michal Vejsada (60) ale dlouhodobě tvrdí, že on je naopak tím, kdo se slavný celek snažil vyvést z dluhů a udělat vše, aby neskončil v propadlišti dějin. „Nenechal jsem se zkorumpovat určitou skupinou věřitelů,“ říká v rozhovoru pro Expres.cz Vejsada. Jaký je jeho současný vztah s fotbalovým bafuňářem Miroslavem Peltou a čím ho zklamaly některé legendy Bohemky?

Z vašich slov mi přijde, že se v „kauze tří Bohemek“, která před lety otřásala českým fotbalem, považujete spíše za kladného hrdinu. Je tomu tak?

V žádném případě se neberu za kladného hrdinu, ale považuji se za osobu, která chtěla společnost FC Bohemians Praha vyvést z dluhu včetně nastolení transparentního financování ve smyslu řádného hospodáře a udělat vše pro to, aby její historie neskončila na smetišti dějin. Jestli bych měl být kladným hrdinou, tak za to, že jsem se nenechal zkorumpovat určitou skupinou věřitelů a že i přes určitá prohlášení, že společnost FC Bohemians Praha je bezcenná a že věřitelé budou uspokojeni maximálně ve výši deseti procent, došlo po čtrnácti letech po neustálých mediálních útocích na moji osobu včetně výhrůžek ze strany fanoušků Bohemians 1905 a soudních tahanic k uspokojení věřitelů ve stoprocentní výši.

Jak vzpomínáte na táhlé soudní spory?

Na soudní spory se moc dobře nevzpomíná. Každý soudní spor vyvolává emoce a narušuje lidskou důstojnost, zejména když stoprocentně víte, že někdo lže a soud mu jde na ruku. Ve věci fanoušků mohu konstatovat, že jsou silní pouze v davu, ale když pak fanouška potkáte na ulici, je v naprosté pohodě. Ale v davu jsou všichni silní.

Zmínil jste, že vám někteří fanoušci Bohemky i vyhrožovali. Máte na ně vztek?

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 17. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 17
  • 16
  • 15
  • 15
  • 13