Rozhodčí Paták potvrdil svou pověst: Je to největší gauner v lize

Rozhodčí Michal Paták poškodil Zlín v duelu s Plzní. Byl to další z jeho skandálních výkonů. | foto: iDNES.cz

Přezdívá se mu Řezník z Horní Břízy. Rozhodčí Michal Paták je už léta zlem fotbalové ligy. Potvrdil to i v sobotu, kdy doslova odstřelil tým Zlína v duelu s favoritem z Plzně.

Michal Paták vylučuje zlínského Róberta Matějova.

“Celý stadion viděl, co se tady dělo,” povzdechl si Róbert Matějov, slovenský obránce Zlína, který zápas nedohrál kvůli červené kartě. Dostal ji za protesty po jasně neregulérním gólu Viktorie na 1:1.

Úřadující mistr pak v přesilovce rozhodl o třinácté výhře v řadě.

Milan Petržela slaví gól ve Zlíně. Branka ale byla neregulérní.

“Celkově vidím zápas jako jednu velkou lež od pana Patáka,” pronesl před novináři drsně zlínský kapitán Tomáš Poznar, autor vedoucí branky domácích.

Patákova hlavní chvíle přišla kolem 59. minuty. Milan Petržela, pravý záložník Plzně, se pustil do individuální akce, jenže míč si na jejím začátku naprosto evidentně přiklepl rukou. I když neúmyslně. Pokud by paží nezahrál, jeho snaha by skončil, protože by balon ztratil ze své kontroly.

Paták však nezapískal, nepomohl mu ani asistent. A Petržela chvíli poté vyrovnal. Byl to neregulérní gól. Bez debat!

Zlínský manažer Zdeněk Grygera, někdejčí hráč Juventusu Turín, po zápase rozhodčí nešetřil.

Zlín přišel o vedení, ale záhy poté také o plný stav mužstva. Matějov totiž nevydržel a proti zjevné nespravedlnosti protestoval. Paták mu ukázal druhou žlutou kartu a logicky i červenou. Viktora pak čtvrt hodiny před koncem rozhodla.

“Těžko se pak hraje, těžko se cítíte na hřišti, když vidíte, jak se to snaží řídit... Není to od něho poprvé a je mi z toho hrozně smutno,” vykládal poté kapitán Poznar v rozhovoru pro iDnes. “Bylo to v televizi. Doufám, že konečně někdo zakročí. Tohle není možné. Není to první zápas. Na zápas jsem se těšil. Plzeň mám rád, je to sympatický tým. Líbí se mi jejich práce pro český fotbal. Mají mimořádné hráče. Chtěl jsem si zápas užít, ale bylo tam něco, co tam nepatří,” pokračoval.

Opravdu, u Patáka to není nic nového, jeho výstupy ničí nejvyšší soutěže už déle než patnáct let. A všeobecně se to ví, což na Twitter včera trefně připomněl bývalý reprezentant Jiří Štajner.

09.dubna 2016 v 21:43, příspěvek archivován: 10.dubna 2016 v 10:25

Jj Míša Paták prostě nemůže zklamat...

Paták má za sebou takové lahůdky jako nedohraný druholigový zápas Prostějov Lázně Bohdaneč z roku 1999. Hosté odešli ze hřiště kvůli jednostrannému řízení zápasu a požadovali doživotní trest pro rozhodčího. Odstál si jen šest duelů...

Nezapomenutelné jsou také jeho “příbramské” penalty v posledních minutách. Takhle sestřelil Slovácko i Zlín.

První tým v roce 2005, zařídil domácí výhru 1:0. „Příbram se k naší bráně nemohla dostat jinak než přes vymyšlené standardky. Celý zápas jsem trnul, kdy si Paták vymyslí penaltu. A přišlo to v nastavení,“ nadával ředitel poškozeného klubu Rudolf Baránek.

Zlínský kapitán Tomáš Poznar měl důvod k radosti, proti Plzni vstřelil první branku. Jenže pak začal úřadovat rozhodčí Michal Paták.

Zlín dopadl podobně o dva roky později. Tehdy přišla po pokutovém kopu remíza 1:1. Paták se přitom v té sezoně v lize neobjevoval. “Najednou se vynořil, z ničeho nic. Vytáhli ho zrovna na zápas v Příbrami. Asi je to rozhodčí pro krizové scénáře,“ citoval deník Sport zlínského kouče Pavla Hoftycha.

Přes to všechno Paták nemizí. Důvod je jasný, patří do plzeňské party Romana Berbra, vládce českých rozhodčích. Proto může pískat duel Plzně, od níž bydlí (!) čtrnáct kilometrů. Proto mu prošly i průšvihy na nižší úrovni, na něž upozornili například zástupci klubu Sokola Dolní Bělá z Plzeňska.

Berbr prostě potřebuje všehoschopného řezníka.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:31 pondělí 8. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 25
  • 13
  • 12
  • 8
  • 6