Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Je to špatné! Biatlonista Krčmář sepsul fotbalisty, co chodí na pivo. Dostal sprchu!

    Platí za nejlepšího českého biatlonistu a má pověst velkého profíka. Během sezony tvrdě maká a abstinuje. Michala Krčmáře (31) proto pěkně rozčílilo, když se dozvěděl, že jeden z libereckých fotbalistů hodlá jít po vysoké výhře 5:1 se spoluhráči na pivo. „Takhle úroveň profi sportu u nás nezvedneme! Je mi jedno, jaké jsou zvyky, prostě tohle je špatně!“ uvedl majitel stříbrné medaile z Pchjongčchangu. Netrvalo dlouho a na Krčmáře se sesypali nejenom oddaní fanoušci, ale také bývalí fotbalisté či hokejisté.

    Biatlonista Michal Krčmář je velkým fotbalovým fanouškem. Nikdy se netajil tím, že drží palce pražské Spartě. Nyní si ale mezi fotbalisty udělal hodně nepřátel svým tweetem o libereckém útočníkovi Micku van Burenovi.

    Nizozemský střelec, který ve Slovanu hostuje ze Slavie, pomohl svým spoluhráčům hattrickem k vysoké výhře 5:1 nad Teplicemi. V pozápasovém rozhovoru pak řekl, že se celý tým chystá zajít na pivo.

    „Předpokládám, že zítra máme volno, tak si na společné večeři dáme pár piv. Tak se, myslím, slaví českým způsobem,“ řekl van Buren a pobavil tak novináře na tiskovce.

    Jeho slov se okamžitě chytil zmíněný Krčmář, který tvrdí, že je během sezony absolutním abstinentem.

    „Takhle úroveň profi sportu u nás nezvedneme! Je mi jedno, jaké jsou zvyky atd., prostě tohle je špatně!“ napsal na Twitteru Krčmář, jehož příspěvek se na sociální síti dočkal obří odezvy.

    Michal Krčmář, nová česká biatlonová hvězda.

    I přestože se Krčmář u většiny diskutérů nedočkal pochopení, nadále si stál za svým.

    „Jedno pivo po závodě mi rozhodně nepomůže, a jestli něco, jedině může uškodit,“ napsal biatlonista, jemuž vadí, že van Buren prý dává špatný příklad mladým sportovcům.

    „Když si tohle přečte, vlastně si řekne: Borec dal hattrick a jde si dát pivo, tak proč bych si nemohl dát já? A myslím, že úspěšný vstup se dá oslavit pouze tou večeří. Nevím, proč tam musí být alkohol?“ ptá se Krčmář.

    „I já sám si alkohol dám rád, ale rozhodně ne po závodě nebo v průběhu sezony... Každý sportovec má vzor a k někomu vzhlíží. A právě pokud ten jeho vzor bude dělat to a to, on to bude dělat taky. Po dvou zápasech sezony jít něco oslavovat nebo upouštět páru? Já alkohol vnímám jako z jeden větších problémů profesionálního sportu u nás,“ dodal úspěšný sportovec.

    Jste upjatý! Pohoršovat se nad pivem je tedy věc, píší sportovci

    Jeho nepopulární názor na sociální síti okomentovalo několik fanoušků, ale i bývalý hokejisté či fotbalisté.

    „Ach jo, pohoršovat se nad tím, že si kluci po skvělém vstupu do soutěže zajdou na večeři a dají si pivo nebo víno, je tedy věc,“ utrousil například Petr Nerad, který kopal za Bohemku či Jihlavu.

    „Dnešní mladá generace velmi dobře ví, že alkohol není slučitelný s profi sportem, ale dokáže rozlišit, kdy a za jakým účelem, a v malém množství si ho lze dát. Každý ať si to dělá po svém, zná svoje tělo nejlíp. Myslet si, že tím škodí vývoji úrovně profi sportu. No tak,“ dodal bývalý fotbalista, který platil za velký talent českého fotbalu.

    Krčmářův tweet okomentoval také hokejista Jakub Koreis, který nyní působí v O2 TV coby expert. „Michale, omlouvám se, ale jste moc upjatý,“ napsal biatlonistovi.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:46 úterý 6. prosince 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      22
    • Trapas
      11
    • Super
      9
    • Cože
      5
    • Sladký
      2
    • Tvl
      1