Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Brutální shazování MMA bijce Kotalíka od Hlůškové: Žádná voda, sauna v autě a žíly na břiše

    Běžně váží výrazně přes metrák a v minulosti budil respekt v polotěžké divizi. Nyní musel MMA zápasník Michal Kotalík den před sobotním zápasem navážit 84 kilogramů, aby splnil limit pro střední váhu. Bijec, který randí s Terezou Hlůškovou, na sociálních sítích fanouškům popsal, jak probíhalo závěrečné shazování. Zhruba den a půl byl bez vody, ze svého auta si udělal soukromou saunu!

    Mezi MMA bojovníky se říká, že první bitva začíná den před oficiálním zápasem. Ranaři tím mají na mysli „dělání váhy“, o kterém se ví, že je skutečným hazardem se zdravím.

    Doslova kouzlit s váhou umí nejen Karlos Vémola, ale také jeho občasný tréninkový parťák z Reinders Gymu Michal Kotalík, o němž Expres.cz jako první před časem informoval, že randí s osvobozenou Češkou Terezou Hlůškovou.

    Kotalík, který sám strávil čtyři roky za mřížemi a v sobotu ho na pražské Štvanici čeká zápas s Norem Olem Magnorem, se rozhodl fanoušky prostřednictvím sociálních sítí informovat o tom, jak u něj probíhalo závěrečné shazování.

    „Na obličeji už je vidět změna. Mám propadlejší oči a tváře. Jsem za to hrozně rád, je to výsledek toho rozpíjení, té superkompenzace. Reálně jsem ještě nijak nehubl. O půlnoci jsem utnul vodu a ten efekt dojíždí,“ popsal na prvním videu Kotalík, který po dlouhé době shazoval do střední váhy (84 kg).

    Kotalík ukázal, jak vypadá jeho tvář po drastickém hubnutí.

    „To, co vypadá jako skafandr, je sauna oblek, který pomáhá hubnout. Hodím na sebe teplé oblečení, skáču do auta a jedu na trénink. Kolik vážím, ještě nevím, odolal jsem a na váhu si ještě nestoupl. Ráno jsem měl na břiše žíly, to se mi ještě nestalo,“ pochlubil se dále známý zápasník.

    Kotalík ukázal, jak dělá váhu.

    Více než den bez vody, topení v autě a zimní rukavice

    Kotalík mnohé překvapil tím, že si ze svého auta udělal osobní saunu.

    „Zapínám topení naplno i foukání na tělo a nohy, vypínám klimu, zapínám výhřev sedaček. Už mám zpocené ruce. Dávám si rukavice ještě, protože mi pak klouže volant, a čelenku, aby mi pot netekl do očí. Už tady začíná ten proces. Vyrážím do gymu,“ vzkázal bijec s přezdívkou Iron Man.

    Michal Kotalík shazoval v rozpáleném autě.

    Poté, co Kotalík vylezl ven z auta, začal na ulici ždímat své propocené oblečení. „Dvacet minut v autě a to mi ještě většinu vsákla mikina,“ říká ve videu.

    Kotalík ukázal, jak dělá váhu.

    Zápasník, který kvůli drastickému shazování zhruba den a půl nepil žádné tekutiny, se poté veřejně omluvil svému trenérovi za to, že nebyl schopný odjet plánovaný trénink naplno.

    „Jel jsem jen stínový box, nějaké minuty na airbiku. Teklo to ze mě dost slušně, za což jsem strašně rád,“ pravil Kotalík, který do poslední chvíle nevěděl, kolik váží.

    „Dohodli jsme se, že se nebudu vážit v gymu, ale myslím si, že už to mám. Možná mi chybí kilo nebo dvě,“ dodal optimisticky obávaný ranař.

    Kotalík ukázal, jak dělá váhu.

    V pátek ráno si Kotalík stoupl na váhu a limit bez sebemenších problémů splnil, dokonce i lehce podvážil. I přestože byl značně vyčerpaný, před ostatními vykřikl radostí. Pak se okamžitě vyrazil do zázemí posilnit.

    Vémola před titulovou bitvou: Jestli prohraju, odkládám svatbu!

    V 17:30 se Michal Kotalík i ostatní zápasníci představí na veřejném vážení na pražské náplavce. Zde si fanoušci vychutnají vyhrocené stare downy. 

    Očekává se, že nejvíce nenávistná atmosféra bude panovat, až se proti sobě postaví Karlos Vémola a srbský ranař Aleksandar Ilič, kteří si to v sobotu rozdají o pás pro šampiona polotěžké váhy.

    Ilič poslední týdny rozjel velmi agresivní trash-talk a Vémola v jednom z videí urostlého Srba varoval, že pokud na něj během stare downu sáhne, Terminátor se neovládne.

    „Ať tě ani nenapadne na mě sahat, to by k tomu zápasu taky nemuselo dojít,“ nechal se slyšet Vémola, který také nedávno prohlásil, že pokud by prohrál, odloží plánovanou svatbu s Lelou Ceterovou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:25 sobota 19. listopadu 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      38
    • Cože
      27
    • Trapas
      24
    • Tvl
      12
    • Super
      7
    • Sladký
      4