Premium

Fanoušci ho nesnášeli, všichni se mu smáli! Příběh kouče Bílka, který Plzni vrátil titul

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Česká fotbalová liga má nového šampiona. Kolo před koncem nadstavbové části se z titulu raduje Viktoria Plzeň, která tak ukončila tříletou nadvládu pražské Slavie. Kromě skvěle chytajícího brankáře Jindřicha Staňka a kanonýra Jeana-Davida Beauguela byl klíčovou postavou zkušený trenér Michal Bílek, který píše neuvěřitelný příběh. Není to totiž dlouho, co se na jeho hlavu snášela ostrá kritika a byl nejvysmívanějším koučem v Česku! Na sociální síti dokonce vznikl Bílkův falešný profil, který si dělal legraci z jeho trenérských tahů. Nyní holohlavý stratég zavřel ústa všem svým kritikům!

„Neuvěřitelné, mám obrovskou radost,“ řekl novinářům dojatý Michal Bílek poté, co s Plzní získal naprosto senzační titul.

Jeho svěřenci, jimž v úvodu sezony nikdo nevěřil, porazili na mladoboleslavském stadionu Hradec Králové 2:0, a protože konkurenční Slavia pouze remizovala 1:1 v Ostravě, už je jasné, že Plzeň zůstane na 1. místě i po posledním kole nadstavbové části.

Michal Bílek se raduje i se svými asistenty.

Plzeňský titul je obrovským překvapením pro tuzemskou veřejnost i z toho důvodu, že se už nějaký pátek fotbalovými kuloáry šíří informace, že finanční situace v klubu je velmi špatná a někteří hráči se už dlouhé měsíce údajně nedočkali výplaty.

Bílek, o němž je známo, že si zakládá na perfektně organizované defenzivě, ovšem dokázal mužstvo dokonale zformovat a motivovat. Jádro týmu tvořili zkušení borci, kteří trenérovi opláceli důvěru skvělými výkony na hřišti a táhli za jeden provaz.

Práci Michala Bílka oceňují nejen zarytí fanoušci Plzně, kteří by mu nejraději vlastníma rukama postavili sochu před stadionem, ale také erudovaní experti.

Michal Bílek s Plzní udělal nečekaný titul a zapsal se mezi klubové legendy.

Kritizovali ho fanoušci i legendy. Falešný Bílek bavil internet

Není to přitom dlouho, co Bílek platil za nejnenáviděnějšího a nejvysmívanějšího kouče v Česku.

Psal se rok 2013 a Michal Bílek byl hlavním koučem reprezentačního áčka. Jeho svěřenci zrovna schytali debakl 0:3 od Dánska a do trenéra se pouštěli příznivci českého nároďáku i osobnosti z řad bývalých hráčů.

Bílek tehdy všechny ještě dráždil svým lehce arogantním stylem vystupování na tiskovkách, kdy to vypadalo, že kritiky ještě provokuje.

„Moje pozice není úplně jednoduchá, už při mém jmenování bylo hodně hlasů proti. Teď to sílí, ale pořád věřím mužstvu, že má kvalitu. Neuvažuji o tom, že bych měl skončit,“ opakoval ledově klidný Bílek i po velmi bídných výkonech.

V době, kdy šéfoval lavičce národního týmu, vznikl dokonce falešný účet na Twitteru, který si dělal legraci z Bílkových trenérských dovedností a tahů.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:27 sobota 10. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 13
  • 11
  • 6
  • 6
  • 5