Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tvrdík komentuje prank na Krmenčíka: Chápu je, chtěli se vyfotit s hráčem nejlepšího klubu

    Šéf Slavie Tvrdík vysvětlil, jak vznikla fotka Michaela Krmenčíka s ultras Sparty. | foto: Koláž Expresu

    Už několik měsíců se fotbalový útočník Michael Krmenčík (28) marně snaží přesvědčit slávistickou obec o tom, že si zaslouží oblékat červeno-bílý dres. Nyní přišla další rána! Fanoušky úřadujícího šampiona rozzuřila fotografie, na které „Krmelec“ spokojeně pózuje se sparťanskými fanoušky na hřišti. Chvíli se spekulovalo o tom, že se jedná o upravený snímek. Veškeré dohady ale rychle ukončil boss Slavie Jaroslav Tvrdík, který pravost fotografie potvrdil. „Chápu, že se fans Sparty chodí fotit s hráči nejlepšího českého klubu,“ řekl pro Expres.cz Tvrdík, který také popsal, jak kontroverzní snímek vznikl.

    Kritizovaný kanonýr Michael Krmenčík o víkendu požádal slávistické trenéry, aby si mohl jít zahrát za béčko, které mělo zrovna přípravný zápas v Jablonci. Kouč Jindřich Trpišovský tento nápad ocenil.

    „Ví, že musí přidat, a tohle je jeden z kroků, který ukázal,“ řekl slávistický trenér po nedělní výhře nad Bohemians.

    Krmenčík vsítil v zápase dvě branky a výrazně svému týmu pomohl. 

    Od pondělí se ale po sociálních sítích začala šířit fotografie, na níž stojí slávistický střelec v obložení mladých sparťanských fanoušků.

    Ti se v Jablonci ocitli z toho důvodu, že chtěli podpořit svůj tým v ligovém zápase. Utkání bylo ale kvůli nevyhovujícímu terénu pár hodin před výkopem odloženo.

    Spekulace, zda se jedná o fake, brzy utnul slávistický šéf Jaroslav Tvrdík, který kvůli snímku kontaktoval Krmenčíkova agenta. Ten nejprve pravost fotky vyloučil.

    „Následné šetření ukázalo, že tato quazi prank fotografie pořízená s dobrou vůlí hráče vyhovět fans a následným podrazem na něj je originál,“ uvedl na Twitteru Tvrdík.

    Tvrdík: Chápu, že se fans Sparty chtějí fotit s hráčem z nejlepšího klubu

    Redakci Expres.cz pak Jaroslav Tvrdík vysvětlil, jak tento snímek vlastně vznikl.

    „Podle dostupných informací se parta kluků chtěla vyfotit při rozlučce se svobodou. Náš hráč s fotografií souhlasil, podle jeho vyjádření nikdy neodmítá žádosti fanoušků o fotku. Odpočítávali 3, 2, 1, zvedli svršky a fotka byla na světě,“ popsal nám Tvrdík. 

    „Hráč nevěděl, o jakou fotku se jedná, a nepředpokládal, že by se na zápase Slavie B mohlo stát cokoliv podobného. Je to vtip, pro někoho podařený, jiným to vadí. Nebudu z toho dělat dalekosáhlé závěry. S nadsázkou, chápu, že se fans Sparty chodí fotit s hráči nejlepšího českého klubu,“ dodal s úsměvem boss pražské Slavie.

    K fotce se na Instagramu vyjádřil i samotný Krmenčík.

    „Nevěděl jsem, oč jde. Prostě se jim povedl prank na mě. Za to klobouček. Šlo o vtip z jejich strany. Jinak byli velice slušní a já to dál odmítám řešit, není co,“ uvedl osmadvacetiletý útočník.

    Michael Krmenčík za Slavii ještě nenastoupil.

    Kvůli výše popsanému snímku vztah Michaela Krmenčíka a slávistických fanoušků každopádně utrpěl další ránu. 

    Urostlý forvard to měl u skalních příznivců těžké už od loňského léta, kdy ho Slavia představila jako vysněnou posilu pro boj o Ligu mistrů.

    Fandové Slavie totiž Krmenčíka dlouhodobě nemají v oblibě. V dobách, kdy nastupoval za plzeňskou Viktorii, na něj s chutí pískali a smáli se jeho prohřeškům či nasimulovaným pádům. 

    Michael Krmenčík s dalšími zraněnými slávisty na tribuně v Edenu

    Spojení Michaela Krmenčíka a pražské Slavie ovšem nemusí platit příliš dlouho. Reprezentační útočník je v Edenu pouze na hostování do konce sezony z belgických Brugg. 

    Sešívaní mají možnost střelce letošních čtyř ligových branek získat nastálo za 2,5 milionu eur, tedy přes 60 milionů korun.

    Vzhledem k tomu, že v klubové hierarchii se před Krmenčíka dostal nejen Stanislav Tecl, ale i nově pořízený mladík Daniel Fila, je uplatnění vysoké opce velmi nereálné.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:38 středa 22. června 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      58
    • Haha
      11
    • Trapas
      8
    • Cože
      6
    • Sladký
      6
    • Tvl
      4