Příběh MMA zápasníka Juráčka: Napravený chuligán vděčí za záchranu kariéry agentovi

Na sobotním turnaji Oktagon 21 se představí borec s velmi zajímavým příběhem. Jmenuje se Matúš Juráček (26) a dříve platil za velký talent českého MMA. Byly časy, kdy se rád pral i mimo klec a kvůli jednomu z incidentů nemohl dlouhých šest let navštěvovat zápasy milované Slavie. Jeho slibně rozjetou kariéru málem definitivně ukončilo nepříjemné zranění kolene, teď je ale tento ranař zpět v plné formě a věří, že se mu povede získat cenný skalp v podobě vítězství nad populárním slovenským bijcem a instagramovou hvězdičkou Gáborem Borárosem (28).

Než se Matúš Juráček zamiloval do bojových sportů, snažil se prosadit jako fotbalista. Snil o tom, že bude jednou kopat za Slavii, které odmala fandí. 

Zkoušel to v pražské Admiře. Zápal pro hru měl obrovský, ale chyběl mu talent. Nohy ho příliš neposlouchaly a míč mu neustále odskakoval. Netrvalo tedy dlouho a Juráček přesedlal na poněkud tvrdší sporty, v nichž se okamžitě našel.

„S bojovými sporty jsem začal ve třinácti letech, a to s kung-fu. Postupem času jsem začal dělat kickbox, MMA a královský sport box. A proč jsem začal dělat bojová umění a pak bojové sporty? No, pravda je trošku zlá, ale je to tím, že jsem se dost pral na ulici a chtěl jsem mít na ulici nějaký ten krůček navíc od tehdejších protivníků. Chtěl jsem zkrátka být dobrý rváč,“ řekl Juráček v rozhovoru pro web CzechFighters.

V květnu roku 2011 byl Juráček u velkého průšvihu slávistických fanoušků. Pražský klub hrál pohárový zápas s Olomoucí. Po poločase, který skončil 1:1, vtrhly stovky příznivců domácích na hrací plochu. Ti chtěli dát najevo nesouhlas s tím, jak s legendárním klubem tehdy zacházelo vedení klubu.

Po prapodivném projevu generálního ředitele Miroslava Platila někteří fanoušci neudrželi nervy na uzdě a začali demolovat stadion. Jejich cílem se stala především VIP zóna. Ochozy Edenu tehdy připomínaly válečnou zónu. Stadion plný rozzuřených fandů museli vyklidit těžkooděnci.

Jedním z potrestaných chuligánů byl tehdy právě Juráček, jehož soud označil jako jednoho z útočníků. Nakonec vyfasoval za své řádění pětiletý zákaz. „Zákaz trval nakonec šest let, jelikož probíhaly dva soudy zároveň,“ řekl Juráček pro SlaviaFans.

Matúš Juráček na fotbale

Postupem času se z chuligána Juráčka začal stávat sportovec tělem i duší. Přestal se mlátit na ulici a kompletně změnil přístup. Důležitou roli v jeho příběhu hraje legendární boxer a dnes vyhledávaný trenér Rosťa Osička. 

„Úplně mě zfanatizoval a vyhecoval,“ pochvaluje si spolupráci s Osičkou Juráček, kterého nezastavilo ani vážné zranění kolene.

Matúš Juráček se svým trenérem a bývalým boxerem Rosťou Osičkou

Osudové setkání v Kozičce s agentem

Zápasník, který má podle expertů díky své komplexnosti a talentu slušnou šanci se v budoucnu stát i šampionem organizace Oktagon MMA, v jednu chvíli už nabyl dojmu, že má po kariéře.

Tu mu ale zachránil známý fotbalový agent Jiří Müller z agentury ESAM, který mu na párty ve vyhlášeném pražském baru Kozička nabídl, že ho bude finančně podporovat. Juráček to nejprve nebral příliš vážně, Müller ale svým slovům dostál.

„Řekl, abych poslal číslo účtu, že nemá tolik času, že letí někam do Turína, pak do Číny, a kdyby něco, ať dám vědět. Peníze mi dorazily, já měl zápas, vyhrál jsem ho a on z toho byl nadšený,“ vzpomíná na začátek spolupráce s agentem Juráček.

Matúš Juráček se svým parťákem Miroslavem Brožem

Müller Juráčkovi pomohl i tím, že mu dohodil špičkového lékaře, který je specialistou na poraněná kolena. Fotbalový agent nadějnému zápasníkovi zaplatil operaci a v návratu ho i nadále podporuje.

„Jirka je hodně vstřícný člověk a jsem rád, že jsem tohohle člověka potkal,“ řekl Juráček pro výše zmíněný web.

Matúš Juráček je slávista tělem i duší.

To, jak si druhé šance zápasit v kleci váží, může Juráček dokázat už v sobotu večer. Čeká ho těžká výzva v podobě slovenského populárního ranaře Gábora Borárose. 

Ten v poslední době čelí od MMA fanoušků kritice, že prý tréninkům nedává vše a raději se zaměřuje na instagramovou slávu.

To Juráček je pravý opak. Dokonce má poslední dobou tradici, že před svými zápasy na sociální sítě úplně zanevře, aby si vyčistil hlavu. 

Pomůže mu to proti Gáborovi?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:38 neděle 30. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 16
  • 13
  • 12
  • 12
  • 10