Talent, který zachraňoval i Jágr, padá na dno. Drogy Réwayovi házejí do pití druzí, hokej je utrpení

Už fanoušci Sparty nevěřili tomu, že je Martin Réway „čistý“. Kariéru obrovského talentu zkusil zachránit i samotný Jaromír Jágr, ale jak se zdá, pád na dno už nejde u bývalého slovenského reprezentanta zastavit. Fanoušky už nebaví na ledové ploše, ale především na sociálních sítích, kde dává svému bohémství úplně nový rozměr.

Narodil se v Praze a mnoho Čechů si jej spojuje se sparťanským dresem, ale Martin Réway (25) reprezentoval Slovensko, kam se teď také odebral na „sklonku“ své kariéry.

Šanci vyhrabat se z nejhoršího dostal Réway i v Kladně, kde mu věřil samotný šéf Rytířů Jaromír Jágr. Po sedmnácti zápasech vzal dráhu do Popradu, kde si obul brusle jen sedmkrát a znovu se loučil.

Před rokem se do talentovaného útočníka pustili fanoušci Sparty, kteří ho obvinili z toho, že odmítl podstoupit test na alkohol a drogy, a tak raději odešel do Kladna. Na Instagramu se mladík bránil, že to tak není a odchází proto, že mu chtěl pražský klub upravit podmínky ve smlouvě.

To byla šance pro Jaromíra Jágra, aby Réwaye naverboval k Rytířům. „Že je to dobrý hokejista, to už dokázal dřív. Šanci u nás dostane a má vše ve svých rukách,“ řekl tehdy Jágr.

Jak angažmá dopadlo, už víme, sedmnáct zápasů a na kontě vstřelených branek nula.

Špatná forma mladého útočníka prý trápí natolik, že chodí na terapie a bere antidepresiva. Podle příspěvků na sociálních sítích jeho fanoušci příliš nepochybují, že to není to jediné, co Réway bere.

Naposledy své ostudné chování obhajoval hodně zvláštním vysvětlením.

„Chci se omluvit všem, s kterými jsem přišel včera do kontaktu. Někdo mi hodil něco do pití a já nevěděl, co se děje,“ napsal Réway na Instagramu, kde následně hledal „ženy na byt“.

Réway se umí na Instagramu dobře bavit.

Pád na sportovní dno odstartovaly podle samotného Slováka jeho problémy se srdcem.

„To mě zabrzdilo. Psalo se, že mám problémy s životosprávou, ale to všechno přišlo až později. Roky jsem byl zvyklý bodovat v každém utkání, dával jsem góly, sbíral body, rozhodoval zápasy. Všude, kde jsem se objevil, jsem patřil k lídrům mužstva. Najednou to tak není. Je to náročné na psychiku, se kterou dlouhodobě bojuju,“ vyjádřil se Réway v rozhovoru pro slovenský web HokejPortal.net.

Jít do hokejového důchodu pětadvacetiletého mladíka láká, ale sám ještě rozhodnutý není. Nedávno svým fanouškům vzkázal, že ještě rok hrát bude. Těžko říct kde, protože v Popradu už to zjevně nebude.

Martin Réway měl našlápnuto k hvězdné kariéře, ale očekávání nenaplnil. Důvody...

„Do Popradu už leda tak na týden do Tater,“ zahlásil útočník, jenž teď bude hledat klub, který by mu chtěl důvěřovat.

Otázkou je, zda si mladík, který je známý svým divočejším životním stylem, vůbec přeje v hokejové kariéře pokračovat. Nechal o tom hlasovat své fanoušky na Instagramu.

„Hokej mi přinesl spoustu radosti, ale také utrpení. Pár let to byla cesta peklem. Vyprávělo se o mně tolik lží a každý si ještě něco přidal, aby celá story byla pikantnější,“ politoval se rodák z Prahy, který si zřejmě neuvědomil, že historky přiživuje on sám.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:51 pátek 2. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 62
  • 42
  • 40
  • 37
  • 37