Říkal mi sparťanský zm*de a rudá ku*do! Škrtil mě v kabině! Hráči si stěžují na kouče Pulpita

Má pověst nepříliš úspěšného kouče, který v posledních letech čelí posměchu z řad fotbalových fanoušků. Nyní se ale na Martina Pulpita valí něco mnohem horšího. Několik jeho bývalých svěřenců si postěžovalo na jeho nevhodné chování. Některé hráče měl fyzicky napadnout v kabině, jiné zase údajně urážel před ostatními. „Málokdy mě oslovil jinak než sparťanský zm*de a rudá ku*do,“ uvedl například bývalý ligový záložník Zdeněk Folprecht.

O Martinu Pulpitovi už delší dobu kolují historky, že je pořádný bouřlivák a v kabině to umí slušně roztočit. Někteří jeho kolegové tvrdí, že je skutečný fotbalový expert. Problém ale je, že velké úspěchy se mu spíše vyhýbají a v očích veřejnosti měl vždy nálepku trenéra teoretika, který rád komentuje dění v televizi a často je terčem posměchu.

Nyní byl Pulpit pozván do fotbalové talkshow Tiki-Taka. Moderátor Petr Svěcený po něm chtěl, aby se vyjádřil k nařčením, že své hráče dokáže urážet, ponižovat a vyhrožovat jim.

„Ponižovat určitě ne, urážet určitě ne, vyhrožovat ano,“ řekl v pořadu Pulpit.

Krátce po odvysílání dílu s Martinem Pulpitem se na sociální síti Twitter strhla mela. Jeho bývalý svěřenec z Viktorie Žižkov, odchovanec Sparty Zdeněk Folprecht, uvedl, že ho Pulpit urážel na trénincích neustále.

„Bylo mi 19 až 20 let a odehrál jsem pod ním za Žižkov cca pětadvacet zápasů. Za tu dobu mě málokdy oslovil jinak než sparťanský zm*e nebo rudá ku*do,“ napsal bývalý hráč Liberce, jehož tweet měl velkou odezvu.

„Těch hráčů, co mají stejnou zkušenost jako já, je mraky. Mně osobně u něj nejspíše uškodila sparťanská minulost a veselá povaha,“ dodal Folprecht.

Chytil mě pod krkem a hodil se mnou o zeď!

V diskuzi se opravdu objevilo několik lidí, kteří tvrdí, že mají s Pulpitem podobné zkušenosti. Někteří připomínají také záložníka Marka Matějovského, který na angažmá pod Pulpitem zavzpomínal pro server Bez frází.

„Dodneška si nejsem jistý, jestli mi Pulpit vůbec někdy řekl jménem. Spíše ne, jen příjmením. Nebo nadávkou. Podle mě s hráči neumí jednat a řekne vám to více fotbalistů. Zažil jsem toho s ním na vlastní kůži dost,“ nechal se před časem slyšet Matějovský, který kopal i anglickou Premier League.

„to, že po mně sprostě řval, jsem si v devatenácti vysvětloval tak, že jsem zkrátka mladý a musím něco skousnout. Ale když mě o poločase chytil v kabině pod krkem proto, že jsem prý neplnil, co po mně chtěl, a mrsknul se mnou o zeď, to už jsem úplně nevěděl, co dělat. Ptal jsem se sám sebe, jestli to je normální,“ pokračoval bývalý záložník Sparty, který se z médií od Pulpita doslechl, že mu vlastně pomohl stát se lepším fotbalistou.

„Tomu se musím smát. Neumím si představit, v čem mi tenhle člověk pomohl. Křivdil bych mu, kdybych tvrdil, že nemá fotbalové znalosti, ale svým vystupováním je naprosto shazuje. Nejsem přesvědčený, že mě naučil něco, co by mě nenaučil někdo jiný,“ uvedl Matějovský.

„Přiznávám, že jsem ho vzal do kravaty, ale nehodil na zeď, seděl na lavičce. Říkal jsem mu: Prosím tě, hraj… Neudělal jsem to proto, že bych ho chtěl uškrtit, ale abych ho stejně jako jiné vyprovokoval. Marka Matějovského považuji za hráče s nadprůměrným talentem a myšlením, řadím ho mezi svěřence, jako byli Melinho nebo Rossi v Olomouci, tedy na úroveň Brazilců. Jenom jsem chtěl, aby tomu dal víc. Měl na víc, měl vždycky fotbal rád, ale mrzelo mě, že je až moc velký flegmatik,“ hájil se v novém rozhovoru pro deník Sport Martin Pulpit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:03 sobota 11. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 13
  • 11
  • 9
  • 8
  • 8