Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Debilní doba a zas*aný Instagram! Gerrard mě zklamal. Fenin o „dětském rasismu“ a Kamarovi

    Fenin okomentoval údajný rasismus na Spartě. | foto: Koláž Expresu

    Flamendr, nenapravitelný sígr, ale třeba také promarněný talent. Martin Fenin (34) během své kariéry získal mnoho nelichotivých přezdívek. Ani jeho největší kritici mu ale nemohou upřít to, že na rozdíl od jiných tuzemských fotbalistů si nikdy nebere servítky a nebojí se říct svůj názor, i když nemusí být zrovna populární. Že se bývalý reprezentační střelec řídí heslem „Co na srdci, to na jazyku“, se ukázalo i nyní, když Fenin pro Expres.cz okomentoval údajné rasistické chování dětí během zápasu Sparty s Rangers.

    Sparta se s Rangers v rámci skupinového zápasu Evropské ligy střetla minulý čtvrtek. Kvůli rasistickému chování některých příznivců v předchozím duelu proti Monaku byly na tribunách pouze děti s doprovodem.

    Malí fanoušci vytvořili na Letné skvělou atmosféru, na ostrovech se ale už několik dní řeší údajné „rasistické bučení“ směrem k neoblíbenému finskému záložníkovi tmavé pleti Glenu Kamarovi, jehož v Česku proslavil incident se slávistou Ondřejem Kúdelou

    „Byly to ošklivé a nechutné scény, kterých jsme byli svědky. Slyšet deset tisíc školáků, kteří bučí na hvězdu Rangers Glena Kamaru pokaždé, když se dotkl míče, z toho mi bylo těžko od žaludku,“ uvedl bývalý útoční Rangers a dnes komentátor Kris Boyd pro britský deník The Sun.

    Expres oslovil bývalého reprezentačního střelce Martina Fenina. Ten se rázně postavil na stranu pražské Sparty, kterou nejprve pochválil za oficiální vyjádření, v němž se klub zastal malých fanoušků. Ti totiž čelí vulgárním urážkám ze strany britských příznivců.

    „Strašně se mi líbilo vyjádření Sparty. Kdyby nešlo o ty děti, řekl bych, ať se na to všichni už vykašlou. Co se týče zápasu, skvěle zafungovala karma, Rangers tu nic nepředvedli, prohráli a ten Kamara dostal ještě červenou, takže celý český fotbal v tu chvíli musí být spokojený,“ řekl na úvod Martin Fenin.

    Kamara zápas nedohrál, dostal červenou kartu.

    Kamarův právník? Překračuje hranice, myslí si, že je celebrita

    Po prvním zápase už kolují internetem spekulace, že se sparťané v Glasgow dočkají ne zrovna vřelého přivítání a čeká je dost možná hodně drsná odveta. Fenin je ale jiného názoru, svěřenci kouče Vrby se prý nemají čeho bát.

    „Nemyslím si, že to bude tak ostré. Uvidíme, jak se budou chovat fanoušci Rangers. To, co se stalo se Slavií, byl extrém. Myslím si, že Sparta je tým, který když bude chtít, umí taky pěkně nakopat, nemají se vůbec čeho bát,“ myslí si bývalý útočník Teplic, Slavie či Frankfurtu.

    Fenin se pozastavil také nad chováním Kamarova právníka Anwara, který opět zásobuje svůj profil na Twitteru bizarními příspěvky, v nichž mimo jiné obviňuje české děti z rasismu a Prahu nazývá městem, které „má s rasismem velký problém“.

    „Ten si z toho udělal vlastní show, překračuje hranice toho, co si může dovolit. Myslí si, že je nějaká celebrita, ale měl by si uvědomit, že je právník,“ vzkazuje advokátovi Fenin.

    Gerrard mě zklamal, za vše může tahle debilní doba a zas*aný Instagram!

    Kromě hráčů Rangers Fenina svým chováním hodně zklamal také trenér skotského týmu a bývalý skvělý záložník Steven Gerrard, který bezprostředně po zápase na Letné řekl, že žádné rasistické urážky neslyšel, ale o pár hodin později už změnil názor.

    „Už po tom zápase se Slavií mě zklamali všichni, on (Gerrard) taky, podsouvat dětem rasismus je úplný vrchol. Kdy já jsem zjistil, že nějaký rasismus existuje? V šestnácti? Dítě to nevnímá a je neskutečné z toho děti obviňovat,“ nechal se slyšet Fenin.

    Steven Gerrard utěšuje vyloučeného Glena Kamaru, na kterého na Spartě bučely malé děti.

    Když Martin Fenin válel před lety v Německu, něco takového vůbec nezažil. Čím to je, že se dnes řeší každé „zabučení“ na hráče tmavé pleti?

    „Může za to tahle debilní doba, ty zas*ané Instagramy a podobně, kde si každý může říct, co chce. Dříve to tak nebylo, hráči mluvili jen s novináři, ale teď je ten prostor obrovský. Každý debil má slovo a názor na všechno a musí se vyslechnout. Šíří se to jako lavina, doba je prostě jiná a bude to jenom horší,“ varuje bývalý reprezentační útočník.

    Martin Fenin

    Trest pro Spartu? Nedivil bych se ničemu

    Na ostrovech experti i fanoušci volají, aby Sparta za údajný rasismus na stadionu dostala tvrdý trest. 

    Někteří si například přejí, aby byl pražský klub vyřazen z Evropské ligy. I když to působí naprosto šíleně, Fenin by se nepochopitelnému trestu prý už ani nedivil.

    „Bylo by to vtipné, ale dnes už je možné všechno, vůbec bych se tomu nedivil. Když bez důkazů dali Ondrovi Kúdelovi trest na deset zápasů, přestalo už i hovno smrdět. Roofe za brutální zákrok na Koláře dostal jen čtyři zápasy a Ondra bez jediného důkazu přišel o Euro, o svůj životní vrchol. Může se stát fakt všechno,“ říká na závěr Martin Fenin.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:30 úterý 1. února 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      206
    • Haha
      9
    • Trapas
      9
    • Cože
      8
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...