Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šéf Oktagonu reaguje na Fenina: Lže! Alkohol a životní těžkosti! Démon ho pořád strhával

    Oktagon reaguje na slova Martina Fenina. | foto: Profimedia.cz

    Fotbalový průšvihář Martin Fenin (36) po sérii dalších životních eskapád poskytl Expresu rozhovor, v němž se mimo jiné vrátil k neúspěšné přeměně v MMA bojovníka. Bývalý fotbalový reprezentant řekl, že se mu vůbec nelíbilo, jak krach projektu komentoval šéf Oktagonu Ondřej Novotný (46). Podle Fenina byl hlavní důvod neuskutečnění zápasu fakt, že jeho německý soupeř nebyl schopen zhubnout na požadovanou váhu. Redakce Expresu oslovila vedení Oktagonu. „Není to pravda. Martin měl neustále problémy s disciplínou. Pořád ho nějaký démon strhával,“ sdělil spolumajitel organizace Pavol Neruda

    Martin Fenin se měl loni utkat v kleci s bývalým německým fotbalistou Kevinem Pannewitzem. Zápas měl proběhnout v září na turnaji ve Frankfurtu, kde Fenina dodnes fanoušci milují a uznávají. K dlouho očekávané události ale nakonec nedošlo, vedení Oktagonu celý projekt zastavilo.

    „Napsal jsem si s Palem (Nerudou) ohledně projektu Fenin. Projekt jsme zastavili a zrušili. Neradi prohráváme, já to nenávidím, ale s tímhle jsem se musel smířit. Dokonce jsem to byl já, kdo říkal, ať se na to vysereme. Oba dva s tím měli obrovské problémy,“ řekl tehdy šéf Oktagonu Ondřej Novotný.

    Martin Fenin, který si nedávno prošel dalším těžkým obdobím, kdy stránky novin plnily jeho skandály a osobní problémy, nyní Expresu sdělil, že ho mrzelo, jak celý projekt skončil a hlavně, že vinu hodil Novotný převážně na něj.

    „Já i můj trenér jsme se zápasem počítali a byli jsme připravení. Dokonce jsme šli i s váhou nahoru kvůli soupeři. Konkrétně z 83 kilogramů na 90, což znamenalo, že jsem nemusel vůbec hubnout. O konci projektu jsme se pak dozvěděli z novin. Nikdo mi nic neřekl a mrzelo mě, jak to Novotný vysvětlil. Já nic neporušil, mohl za to ten německý špekoun, který nedokázal zhubnout,“ nebral si servítky Fenin.

    „Já jsem neporušil jedinou podmínku smlouvy. Kromě tréninků jsem chodil na několikahodinové natáčení v zahraničí. Oktagon také splnil všechny podmínky, tam nebyl žádný problém. Jim ale mohlo být jedno, jak jsem připravený. Ten zápas se nekonal jenom kvůli tomu špekounovi. Jak jsme mohli zápasit, když on měl pořád 130 kilo? Všechno se klasicky hodilo na Fenina, to je v Čechách lepší. Já tomu ale dal rok života a přijde mi to nefér,“ dodává bývalý fotbalista.

    „Chtěl jsem tím projektem ukázat, že ještě pořád mám motivaci a nejsem troska po kariéře, co na to kašle. Hecl jsem se, ale ve finále si teď každý myslí, že jsem se na to vy*ral. Vyšel jsem z toho jako úplný kr*tén kvůli tomu prohlášení Ondřeje Novotného, který neřekl skutečný důvod, proč se zápas neuskutečnil. Makal jsem šestkrát týdně dvoufázově. To, jestli mi to šlo, nebo nešlo, je jiná věc. Já s tím zápasem počítal,“ tvrdí Fenin.

    Martin Fenin se připravoval na zápas v pražském gymu Gorila MMA.

    Bývalý reprezentační útočník také uvedl, že se o zrušení projektu dozvěděl až z médií. To, že se k něčemu schyluje, mu ale začalo docházet ještě pár týdnů předtím.

    „Blížil se turnaj ve Frankfurtu (16. září 2023, pozn. red.) a nám přišlo divné, že tam ten náš zápas není. Měl jsem přitom domluvenou podmínku, že budu zápasit ve Frankfurtu před svými fanoušky, kde jsem doma. Oni (Oktagon, pozn.red.) nám tvrdili, že ještě nejsme připravení a že by bylo lepší, kdybychom zápasili v Kolíně. Dostaly se ke mně pak ale informace, že ten kluk prostě nehubne. Pak najednou bum a zápas se ruší. Celý národ si myslí, že Fenin se zase na něco vy*ral. Já přitom ale podle smlouvy nemusel ani chodit na tréninky. Vůbec tam nebylo napsáno, jak mám trénovat. Mohl jsem klidně podepsat a pak přijít až na vážení,“ prozradil Fenin.

    Neruda z Oktagonu: Fenin lže! Netrénoval, měl životní těžkosti a stále ho strhával démon

    Redakce Expresu dala prostor také vedení Oktagonu. Hlavní představitel Oktagonu Ondřej Novotný je aktuálně v Dominikánské republice kvůli natáčení populární reality show Survivor. Na Feninova slova tedy reagoval jeho parťák a spolumajitel organizace Pavol Neruda.

    „Není to pravda samozřejmě. Martin měl neustále problémy s disciplínou, netrénoval celé období a nám to není jedno, jak tam nastoupí. On tvrdí, že Oktagonu to může být jedno, v jaké bude formě, ale nám to jedno není. Chtěli jsme vidět proměnu člověka, který byl mimo formu a měl životní těžkosti. Chtěli jsme ukázat, že když takový člověk bude disciplinovaný, tak ho to změní fyzicky i mentálně. Zlepší si vztahy a naskočí na novou vlnu, která mu změní život,“ řekl na úvod Neruda.

    „Martinovi se nedařilo naskočit na pravidelný trénink. Stále ho nějaký ten démon strhával. Ať už to byl alkohol, nebo nedisciplinovanost. Netrénoval celé období. My to víme,“ dodává muž, který bývá často označován za „mozek Oktagonu“.

    Ondřej Novotný a Palo Neruda

    Neruda také vyvrací, že by se Fenin o krachu projektu dozvěděl až z médií.

    „Není to pravda. Měli jsme ho na telefonu, mám ten hovor nahraný. Řekl jsem mu, že to musíme zrušit. On nás ještě prosil, jestli to nepodržíme, že bude každý den trénovat měsíc v kuse. Bylo to v červenci roku 2023. My jsme si řekli, že mu dáme ještě šanci. Trénoval relativně dlouho a už jsem si myslel, že to dokáže. Po 10 dnech tréninku ale zase nepřišel a pár dní se neukázal. Porušil, co jsme si dohodli a projekt jsme zrušili. Nemělo to význam. Má pravdu v tom, že Pannewitz nebyl disciplinovaný, ale nebylo to o něm. Kdyby Martin dodržel všechny dohody a trénoval jak drak, tak bychom mu našli nového soupeře a nikdy bychom ho nenechali makat zbytečně. Určitě to není tak, jak to Martin popisuje,“ dodal na závěr Neruda.

    Fenin: Nevyšel Frankfurt a zmizela motivace. Vynechával jsem tréninky

    Na vyjádření spolumajitele Oktagonu pak našel Fenin minimálně jednu zvláštnost, na niž chtěl reagovat.

    „Na úvod musím říct, že Palo Neruda je naprosto férový chlap a klobouk dolů před ním. V srpnu jsem ale byl ještě s ostatními lidmi z Gorily na soustředění a připravoval jsem se na zápas, který se měl uskutečnit v září ve Frankfurtu. Už v té době byla zveřejněná karta a já na ni nebyl. Pro mě bylo přitom nejdůležitější, abych zápasil právě ve Frankfurtu. To byl ten důvod, proč jsem do toho šel a Oktagon to nedotáhl kvůli tomu německému špekounovi. Když jsem věděl, že nebudu zápasit ve Frankfurtu, tak je pravda, že jsem nějaký ten trénink vynechal. Zmizela motivace,“ reaguje Fenin, který by se rád prý vrátil k tréninkům. Kolují už i zprávy, že dostal laso od nejmenované konkurenční organizace.

    Fotogalerie