Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fenin je stále v IKEM: Navštívil ho Ujfaluši, embargo trvá. „Bojuju,“ vzkazuje rebel

    Martina Fenina navštívil v nemocnici Tomáš Ujfaluši. | foto: Instagram

    Zdá se, že je to s ním vážnější, než se původně zdálo! Bývalý fotbalový reprezentant Martin Fenin (32) je už zhruba dva týdny v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). V minulých dnech ho přišel navštívit exkolega z národního týmu Tomáš Ujfaluši (41). I přestože jsou oba dva na snímku vysmátí jako sluníčka, „Feňa“ nejspíše moc důvodů k radosti nemá.

    To, jak moc je Feninův stav vážný, naznačuje i fakt, že všichni jeho přátelé (ať už více, nebo méně známí) poctivě drží jakési informační embargo a stav bývalé hvězdy Teplic usilovně tutlají.

    Redaktoři Expres.cz před časem kontaktovali Feninova dobrého kamaráda a samozvaného patrona Jakuba Koháka. Jakmile jsme se zmínili o Martinovi, okamžitě položil telefon. 

    Podobně reagoval i bývalý reprezentační stoper Tomáš Ujfaluši, který Fenina v IKEM nedávno navštívil. Společný snímek dvou fotbalistů se objevil na Feninově Instagramu. 

    Na nejnovější fotografii s bývalým parťákem Fenin vypadá o poznání lépe než na předešlém snímku, kde mu z nosu čouhala hadička a byl celý zachumlaný do nemocniční deky s nápisem IKEM.

    Na nové fotce Fenin sedí v tričku se svou vlastní fotografií z dob angažmá ve Frankfurtu a v ruce drží plechovku energetického nápoje s logem fotbalového Baníku Ostrava.

    Vyhráno ale zdaleka nemá. Ke snímku fotbalista přidal několik hashtagů, které mluví za vše. Jedním z nich je #fight neboli boj. Dost možná to Fenin myslel tak, že on sám je bojovník a zdravotním komplikacím hodlá čelit.

    Martina Fenina navštívil v nemocnici Tomáš Ujfaluši.

    V pondělí odpoledne se s Feninem redakce Expres.cz spojila. I když působil, že je v dobrém rozpoložení, svůj zdravotní stav odmítl komentovat. Neodpověděl ani na otázku, zdali je stále v nemocnici. 

    „Nemám čas, nezlobte se,“ vzkázal nám Fenin a zavěsil.

    Několik týdnů stará fotka Martina Fenina

    Bývalý spoluhráč: Fenin je nemocný a nechce pomoci

    Už delší dobu se fotbalovými kuloáry nesou zprávy, že Feninův zdravotní stav není dobrý a bývalý hráč pražské Slavie údajně nedělá nic pro zlepšení. Spíše naopak, podle mnohých se ničí ještě víc!

    „Martin je nemocný. Má kolem sebe spoustu lidí, kteří mu chtějí pomoci, ale on neví, jestli chce. Jeho alkoholismus je na hraně a někdy se bojím, že už za hranou,“ řekl před časem bývalý fotbalista Teplic Pavel Hašek pro iSport.cz.

    Podobně v minulosti mluvila i Feninova maminka.

    „Jsme z Martina jako rodina nešťastní. Chtěli bychom mu pomoci, ale někdy mám pocit, že on nechce. Je to tak, jak to je,“ řekla Feninová před časem Blesku.

    Není tomu však dlouho, co fotbalový rebel Fenin sliboval, že už seká dobrotu a o svém bujarém životě píše knihu ve spolupráci s Jakubem Kohákem.

    „Vyjde to, až si budeme myslet, že je tam všechno, tak jak to vlastně bylo,“ řekl v pořadu Tiki-Taka Jakub Kohák, který se pravděpodobně sám pasoval do role jakéhosi Feninova ochránce.

    Od té doby uplynulo téměř půl roku, Feninův životopis ale světlo světa stále nespatřil.

    Z Teplic odešel Fenin za více než sto milionů do německé Bundesligy.

    Stomilionový talent, loni ho ale nechtěl ani Varnsdorf

    Martin Fenin platil za velký talent českého fotbalu. Když mu bylo jednadvacet let, za více než sto milionů korun ho koupil německý Frankfurt. V Bundeslize se uvedl skvěle. Hned v prvním zápase vstřelil tři góly. 

    Pak to s ním ale šlo z kopce...

    Mluvilo se o depresích, které měl Fenin zahánět alkoholem a prášky. Během grilování se spoluhráčem podpálil byt, předtím zase vypadl z okna, jindy napadl fotografa...

    Zpackanou kariéru se pokoušel několikrát oživit. Marně. Naposledy nastupoval za druholigový Varnsdorf. I tam ale jeho mise skončila předčasně.

    „Důvodem byly zdravotní komplikace, které Martina provázely. Začalo to zlomenou rukou, pak přišly problémy se zády. Pak přišla chřipka. Problémy přetrvávaly a Martin nebyl schopný snášet plnou tréninkovou zátěž. Takže jsme se rozhodli na ukončení spolupráce,“ vysvětlil tehdy pro Děčínský deník trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:29 úterý 31. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      61
    • Tvl
      53
    • Sladký
      51
    • Cože
      48
    • Super
      46
    • Haha
      43