Premium

Fenin se zastal Tomáše Chorého: Mlátili mě do žeber! VAR zrušit, rozhodčí jsou za šašky

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Mnozí ho možná mají za nenapravitelného sígra a promarněný talent. Bývalý fotbalový reprezentant Martin Fenin (35) má ale také pověst chlapíka, který si nikdy nebere servítky. Svými názory jde často proti proudu. Teď se v rozhovoru pro Expres.cz ostře vyjádřil o počínání VAR v české nejvyšší soutěži a zastal se plzeňského útočníka Tomáše Chorého, jemuž za hlavičku sparťanskému stoperovi Sørensenovi hrozí několikazápasový trest.

V sobotu se uskutečnil šlágr nejvyšší fotbalové soutěže. Úřadující šampion z Plzně nestačil na pražskou Spartu a prohrál 0:1. Šlo o vůbec první prohru svěřenců kouče Michala Bílka v této sezoně. Více než překvapivé vítězství party Briana Priskeho se ale v médiích a na sociálních sítích řešila hlavička domácího útočníka Tomáše Chorého.

Tvrdý zákrok na sparťanského stopera Sørensena během utkání vyhodnocoval videorozhodčí (VAR), nakonec ale vysoký střelec červenou kartu nedostal a zápas dohrál, což silně pobouřilo českou veřejnost.

Tomáš Chorý trefil sparťanského stopera hlavou do čela. Červenou kartu nedostal, i když zákrok podrobně zkoumal videorozhodčí.

Chorý? To nebylo na červenou! Intenzita jako pohlazení od dítěte

Zatímco mnozí volají po dodatečném trestu, bývalý útočník Teplic či pražské Slavie Martin Fenin se Chorého rázně zastal.

„Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle v žádném případě není na červenou kartu. Nechci, aby byl z fotbalu wrestling nebo ragby, ale takové souboje k tomu přece patří. Prostě mu naložil od cesty. Nebyla to žádná velká intenzita, nezranil ho a ani ho zranit nemohl. Bylo to jako pohlazení od dítěte. Kdyby mu v přerušené hře třeba zlomil nos, je to jasné, ale oba byli v pohybu. Za mě tohle VAR vůbec nemá řešit. Vždyť se nám ostatní sportovci už musí smát,“ řekl na úvod Fenin, který má pocit, že fotbalisté za poslední roky pořádně „vyměkli“.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 7. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 49
  • 28
  • 24
  • 19
  • 17
  • 16