Fenin na rozlučce ve Frankfurtu: Párty s africkými legendami, fanoušci ho rozplakali

V Česku má pověst nenapravitelného sígra. Mnozí ho mají za promarněný talent a neustále mu předhazují jeho průšvihy spojené s alkoholem. V sousedním Německu si ale Martina Fenina (35) i několik let po kariéře stále váží a chovají se k němu jako k ikoně. Důkazem budiž fakt, že byl bývalý fotbalový reprezentant pozván na velkolepou rozlučku bývalého spoluhráče z Frankfurtu Alexe Meiera. Zahrál si v týmu legend a padesát tisíc lidí v ochozech opět skandovalo jeho jméno. „Bylo to úžasné, několikrát jsem se rozbrečel,“ svěřil se Expresu dojatý Fenin, který pak promluvil o pozápasové párty s legendárním Jay-Jayem Okochou.

Fanoušci Slavie, za kterou kopal v letech 2013 až 2014, si na něj už skoro ani nevzpomenou. V Teplicích, kde ho pro velký fotbal vychovali a on jim poté vydělal více než 100 milionů korun přestupem do Německa, zase mnozí dělají, že vůbec neexistuje, a tvrdé jádro ho několikrát v minulosti vypískalo.

Když ale Martin Fenin přijede do Frankfurtu, za který hrál tři roky, je vždy vítán s otevřenou náručí. Nyní byl pozván na rozlučkový zápas bývalého spoluhráče a tamní legendy Alexe Meiera, který oficiálně ukončil kariéru předloni v lednu.

„Když jsme spolu hráli, dělali jsme si ze sebe spíše legraci. On je takový můj opak. Nepije alkohol, je to egoista a nenahrával mi. Po letech jsem byl ale úplně nadšený, že mi napsal zprávu, i když už jsem nehrál Bundesligu. A že mě pozval na rozlučku? To jsem byl úplně dojatý! Hodně mých bývalých spoluhráčů chybělo, ale já tam byl,“ řekl redaktorovi Expresu hrdě Fenin, který si zahrál po boku velkých legend.

Martin Fenin během rozlučky bývalého parťáka z Frankfurtu

Párty s legendárním Okochou a slzy po zápase

Na Instagramu se Fenin pochlubil snímkem s fenomenálními africkými fotbalisty Jay-Jayem Okochou a Tonym Yeboahem. Zejména šikovný Nigerijec udělal na „Feňu“ obrovský dojem.

„Neuvěřitelný frajer. Nedokážu pochopit, co tam v takovém věku předváděl a jak bavil celý stadion. Přešlapovačky, přehazovačky..., neuvěřitelné. Já se v pětatřiceti letech bojím, abych nebyl moc pomalý a on tam skoro v padesáti dělá taková kouzla. Posadil na pr*el i kluky, co pořád kopou Bundesligu,“ nešetřil chválou Fenin.

Po zápase se uskutečnila menší párty, na které Fenin se zmíněným Okochou prohodil pár slov. „Je hrozně pokorný, i když je to taková legenda. A rád si dá pivo,“ řekl s úsměvem bývalý reprezentant.

„Ta párty po zápase nebyla ale žádná divočina. Bylo to organizované a vymazlené. Víno, pivo a ve dvě ráno se šlo spát,“ dodal Fenin, který ve Frankfurtu zůstal přes noc.

Martin Fenin po boku legend Frankfurtu: vlevo fenomenální Nigerijec Jay-Jay Okocha, vpravo ghanská legenda Tony Yeboah

Místo v Teplicích se loučím v Německu. Je to trapné

Před rozlučkovým utkáním byl Fenin nervózní. Nakonec si ale akci užil nejlépe, jak jen mohl. Narvané ochozy fanoušků, kteří skandovali jeho jméno, ho dokonce donutily k slzám.

„Vzal jsem na hřiště po zápase dceru a loučil se s fanoušky. Několikrát jsem se rozplakal, bylo to úžasné. Ani ve snu by mě nenapadlo, že si ještě někdy zahraji na vyprodaném stadionu před lidmi, co mě milují,“ svěřil se dojatý Fenin, jehož pochopitelně mrzí, že se podobné akce nedočká v rodné zemi.

„Když jsou lidé debilní, jsou debilní. Já jsem milovaný v cizí zemi, je mi jedno, co si o mně kdo myslí. Já v té kariéře toho dokázal fakt strašně moc, nic víc už nepotřebuji. Je ale trapné, že místo abych dělal rozlučku v Teplicích, loučím se v Německu,“ řekl na závěr bývalý velký talent českého fotbalu.

Martin Fenin vzal na rozlučku i svou dceru Miu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:45 neděle 1. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 16
  • 11
  • 10
  • 8
  • 5