Napravený rebel Fenin: Alkohol vyměnil za dřinu ve fitku, chce se vrátit k fotbalu

Ještě neřekl poslední slovo! Fotbalový rebel Martin Fenin (33) naposledy kopal v roce 2017 za tehdy druholigový Varnsdorf, kde v tichosti ukončil svou kariéru plnou průšvihů. Nezřízený životní styl ho dostal až do IKEM! Teď se ale bývalý reprezentant snaží vydrápat ze dna! Alkohol vyměnil za proteinové nápoje a denně maká ve fitku. Expresu Fenin přiznal, že plánuje i svůj velký fotbalový comeback. Kdy ho zase uvidíme na trávníku?

Už několikrát fotbaloví fanoušci od Martina Fenina slyšeli, že se konečně polepšil a bude sekat dobrotu. Teď to ale už (až na jednu malou výjimku) vypadá, že to skutečně myslí vážně. 

Po boku krásné policistky Betky, do které je Martin až po uši zamilovaný, šel Feňa do sebe a začal znovu sportovat.

Na svém Instagramu se bývalý útočník Teplic či pražské Slavie pochlubil videem z posilovny a u svých přátel sklidil jen a jen obdiv. „Fandím ti, budeš zase hvězda,“ vzkázal Feninovi v komentářích jeden z jeho fanoušků.

Chystá návrat k fotbalu!

Expresu se Fenin svěřil, že ve fitku je teď pečený vařený a vše má svůj důvod.

„Teď chodím každý den. Vracím se zpět! A k fotbalu bych se chtěl určitě vrátit také. Uvidíme, jak na tom budu,“ řekl nám borec, za něhož německý Frankfurt v roce 2008 vysázel na dřevo více než 100 milionů korun.

Fenin, který si za profesionální tým nekopl od roku 2017, si dobře uvědomuje, že o něj rvačka mezi ligovými mančafty zrovna nebude.

„Uvidíme, zda někdo hodí laso. Já každopádně dělám vše pro to, abych byl alespoň trochu v kondici,“ dodal Fenin.

Tak uvidíme, jestli to bude stačit.

Martin Fenin maká ve fitku.

Talent za 100 milionů, naději na skvělou kariéru utopil v alkoholu

Martin Fenin býval velkým talentem českého fotbalu. V roce 2007 vyhrál ocenění Talent roku v anketě Fotbalista roku. V ten samý rok si přivezl stříbro z mistrovství světa hráčů do 20 let.

Právě tento šampionát Fenina vystřelil mezi vyhledávané fotbalové zboží. Do Teplic se na něj jezdili koukat skauti z evropských velkoklubů. Fenin nakonec kývl německému Frankfurtu. V prvním zápase v Bundeslize dal hattrick a brzy se stal miláčkem fanoušků.

Pak ale přišly mnohdy až nepochopitelné životní eskapády. Například pád z okna či nepovedené grilování se spoluhráčem. Mluvilo se také často o tom, že Fenin nežil zrovna jako profesionální sportovec a často popíjel v barech do nočních hodin.

„Co s tím mám dělat, zpětně si nemůžu dát facku,“ řekl Fenin před časem v exkluzivním rozhovoru pro Expres.cz.

Martin Fenin vypadá jako šťastný chlap.

O svém životě chystá knihu

Fenin se několikrát pokoušel svou uvadající kariéru znovu nakopnout, jenže snaha byla marná. V nejvyšší české soutěži se naposledy představil v dresu Teplic. 

V klubu jeho srdce ale skončil po pouhých sedmi zápasech, nehezky se k němu navíc zachovali někteří tepličtí fanoušci, kteří mu nemohli odpustit, že když se z ciziny vracel, přijal laso z pražské Slavie.

Poslední dobou je Fenin spíše odstrašujícím případem pro mladé talentované fotbalisty. O svém životě, jenž je plný nečekaných eskapád, navíc fotbalista ve spolupráci s Jakubem Kohákem píše knihu, která má nést název Na rovinu a má detailně odkrýt život fotbalového bohéma.

Tvorbu očekávaného životopisu ale výrazným způsobem ovlivnila pandemie koronaviru. Kohák s Feninem měli v plánu se vypravit do německého Frankfurtu, ale kvůli nemoci, která paralyzovala celý svět, vláda uzavřela hranice.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:34 pondělí 5. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 54
  • 50
  • 49
  • 48
  • 45