Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Napravený alkoholik Fenin: Fotbalového sígra drží na uzdě Kohák

    Bývalý fotbalový reprezentant Martin Fenin (32) před rokem „zazářil“ ve fotbalové talkshow Tiki-Taka natolik, že ho několik dní řešilo celé Česko. Skákal hostům do řeči, brumlal, že mu nebylo rozumět, a působil, jako by nedokázal udržet jazyk za zuby. Fenin poté chlapsky uznal, že byl pod vlivem alkoholu. Rok od tohoto skandálu se Fenin ve zmíněném pořadu objevil znovu. Tentokrát působil mnohem střízlivějším dojmem. Že by známý fotbalový potížista konečně zastavil svůj pád?

    Martin Fenin se v pořadu objevil po boku svého kamaráda a zřejmě nového patrona, kterým je herec a režisér Jakub Kohák (44). Důvod je prostý, společně šli do televize tak trochu zpropagovat svou novou knihu, která ponese název Na rovinu a bude v ní podrobně popsán Feninův divoký život.

    „Vyjde to, až si budeme myslet, že je tam všechno, tak jak to vlastně bylo,“ řekl Kohák, který se pravděpodobně sám pasoval do role jakéhosi Feninova ochránce. 

    V pořadu za něj odpovídal lépe než kdejaký tiskový mluvčí a před časem Martina dokonce vyhecoval k tomu, aby si společně dali měsíc pauzu od popíjení alkoholu.

    „Kuba je hodně vtipný a já taky (smích), tak jsme si dali něco, jako je suchý únor, ale dali jsme si to v lednu. Vydrželi jsme bez alkoholu celý měsíc. Mise byla úspěšná,“ řekl Expresu se smíchem Fenin.

    Od té doby už si samozřejmě oba skleničku sem tam dají. Vše ale prý s mírou. Během natáčení výše zmíněného pořadu byl Fenin prý střízlivý. „To jste snad viděli, ne? Bylo to fajn, vše proběhlo v pořádku,“ dodal spokojeně Martin.

    Není to přitom dlouho, co se mluvilo o tom, že odchovanec Teplic má velké problémy s alkoholem a není mu téměř pomoci.

    „Martin je nemocný. Má kolem sebe spoustu lidí, kteří mu chtějí pomoci, ale on neví, jestli chce. Jeho alkoholismus je na hraně a někdy se bojím, že už za hranou,“ svěřil se pro iSport.cz bývalý fotbalista Pavel Hašek, který v současné době pracuje pro Českou asociaci fotbalových hráčů a stará se o borce, kteří jsou bez angažmá.

    V minulosti podobně mluvila i Feninova maminka. Ta po jeho loňském vystoupení v pořadu Tiki-Taka řekla, že je z něj celá rodina nešťastná.

    „Jsme z Martina jako rodina nešťastní. Chtěli bychom mu pomoci, ale někdy mám pocit, že on nechce. Je to tak, jak to je,“ řekla před časem matka Martina Fenina Blesku.

    Zajímavý posun nastal také v otevřenosti u Martina Fenina. O jeho problémech se mluví a píše už delší dobu. On si ale vinu na zpackané kariéře nikdy nechtěl přiznat. Mluvil spíše o smůle, než že by přiznal chybu. 

    Teď ale předesílá, že svou autobiografií chce pomoci ostatním, aby nedělali hlouposti a nedopadli jako on.

    Martin Fenin šel prý do sebe a seká latinu!

    Teplický odchovanec Martin Fenin byl považován za velký talent českého fotbalu. Když byl teenager, sledovaly ho světové velkokluby. V jednadvaceti letech zamířil za více než sto milionů do německého Frankfurtu. Tam začal přímo úžasně. Hned první zápas dal hattrick.

    Brzy se ale Feninovi přestalo dařit, dostavily se deprese. Během grilování podpálil byt, jindy zase vypadl z okna.

    Restart se nepovedl

    Uvadající kariéru se „Feňa“ pokusil několikrát restartovat. Například v pražské Slavii, kde totálně vyhořel. V Teplicích, kam se po dlouhých letech vrátil, ho nepřijali fanoušci.

    Ani angažmá ve Slavii Martinu Feninovi nevyšlo.

    Kariéru ještě Fenin oficiálně neukončil. Ve velký návrat na fotbalový pažit ale nejspíše už ani on nevěří. U fotbalu by ale chtěl zůstat. 

    V talkshow Tiki-Taka jeho kamarád Jakub Kohák řekl, že by ho ideálně viděl v pozici hráčského agenta. A „Feňa“ spokojeně přikyvoval...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:25 středa 20. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      40
    • Haha
      30
    • Tvl
      30
    • Super
      25
    • Cože
      24
    • Sladký
      22
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...